2H2tenswaardigheden

Details Written by webdesign Published: 24/01/2012

Uit de hand van Jan Kion weer een geweldig verhaal over Haarlem 2

 

2H2tenswaardigheden

Neen, geen typefout in de kop. Soms heb je dat. Honkballers noemen dat een doubleheader: twee wedstrijden op 1 dag. Hier is eigenlijk meer sprake van een doublereader: 2 wedstrijden lezen in 1 keer. Zo. Veel lettergeworstel om uit te leggen, dat jullie nog een verslag te goed hadden. Ik begin dus maar bij ZKV uit en ik betrap mij er op, dat ik inderdaad doe wat ik vaak verkondig: maandag is om terug te kijken en daarna gaan we weer verder met de volgende wedstrijd. Het wedstrijdbeeld is wat vervaagd. Misschien ook wel logisch, omdat het in mijn ogen (en die van vele anderen) zo ongeveer het slechtste was wat we dit seizoen hebben gedaan. Onrustig, rommelig en bovenal geen teamprestatie. Dat kon ook niet omdat we slechts bij vlagen als team opereerden. Een gemiste stip was onze eerste en laatste mogelijkheid om op voorsprong te komen. Vincent en Michel hielden ons nog naast ZKV, maar daarna waren zij los. Michel en Helen zorgden voor onze 4 op het scorebord, maar bij rust stonden er 7 aan de kant van de thuisploeg. Na 8 – 4 begonnen we nog wel aan een inhaalrace, maar de echte overtuiging, de echte vorm ontbrak. Bas, Michel, nn en weer Bas brachten ons op 10 – 8 en toen was de tijd op. Twee ten onrechte niet gegeven stippen (citaat eigen scheidsrechter) oogden wel duur, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat we daar niet door verloren hebben. Sterker nog: we hebben echt van ons zelf verloren. Jammer, want daarmee raakten we de kop van ranglijst wel even uit het oog. Toen bleek dat ook H1 had verloren werd het opeens een duur weekend. Dat hadden Erwin en ik ons toch anders voorgesteld toen wij ons tijdens het Kerstreces in hoger sferen serieus aan het voorbereiden waren op de 2e seizoenshelft.

De afgelopen week stond in het teken van Ready 1 – Haarlem 1. De battle om de koppositie. Uitkomst van al dat gepuzzel werd een soort van georganiseerde desorganisatie bij H2 dat toch al op zoek moest naar een soort van nieuwe identiteit. De kennismaking met de scheidsrechter maakte het er allemaal niet beter op. Ik zal het, zoals onze Oosterburen plegen te zeggen, maar meteen “vorwegnehmen”: hij floot prima. Beetje jammer dat ik mijn weddenschap met Michel verloor. De ref reageerde eerder op mijn opmerkingen dan op de gebaren van Michel en dus moest ik dokken.

Diezelfde Michel kreeg direct de eerste tik te verwerken. Zijn heer schoot de eerste bal van ver fraai binnen. Raymond had vlak voor de wedstrijd nog even met zijn nieuwe vakgenoten doornomen hoe en waar hij de vrije bal wilden hebben en dat had kennelijk geholpen 1 – 1. Mariya maakte weer gelijk en Han bracht ons op voorsprong. Na de gelijkmaker van Michel (stip Wendy) kwamen we voor het laatst achter. Via Raymond, Michel, Mariya en 2 stippen van Han (Ray en Helen) gingen we comfortabel rusten met 5 – 9.

Mariya bracht ons na de break zelfs op 5 – 11 en … toen stokte het weer een beetje. Bij 8 – 12 (Mariya) leek alles gelopen, maar bij 10 -12 was het opeens weer een wedstrijd. Billenknijpen dus nog maar even. Justin zorgde op de valreep voor de broodnodige lucht en bij 11 – 13 was de buit binnen. Nipt, maar met 4 benutte stippen en 4 verzilverde vrije ballen, wel zeer verdiend. Zeker voor een ploeg die er in beide vakken “nogal nieuw” uitzag, zich heel rommelig had moeten voorbereiden en die met Mariya en Cynthia basisspeler 17 en 18 in haar gelederen had. Gespreksstof genoeg na afloop, zou je zo zeggen. Wie echter na afloop een blik in de kantine wierp had eerder de indruk dat er 2 verslagen teams zaten/lagen/hingen. Gevolg kennelijk van een vooral emotioneel vermoeiend middagje. Complimenten dus voor beide teams. Klappen gehad (zelfs letterlijk) vorige week en toch zo weer opstaan.

Over die klap wil ik nog wel iets kwijt: hoe bestaat het dat een rode kaart voor een echte elleboog 1 wedstrijd schorsing oplevert voor de “dader” en een slachtoffer achterlaat dat met een hersenschudding meer dan een week zijn normale werkzaamheden niet kan verrichten. En dan heb ik het niet over weer kunnen korfballen. Het zal wel.

Jan