Aan alles komt een eind…

Details Written by webdesign Published: 17/06/2013
dsci0068Aan het eind van het seizoen zijn er altijd een aantal dingen waar je afscheid van moet nemen, zoals korfbalschoenen, de versleten Haarlem sokken, en de gezellige vrijdagavond en zondagmiddag aan de Kleverlaan. Van sommige dingen hebben we dit jaar gemakkelijk afscheid kunnen nemen, zoals de beslissingswedstrijden, maar van andere dingen blijkt het toch een stuk lastiger te zijn! Dit jaar gaat een grote groep spelers afscheid nemen van de selectie, en elk jaar gaat het weer met pijn en moeite.

 

Om de pijn voor ons (en hun) een beetje te verzachten is er een traditie ontstaan waarin de selectie de vertrekkende spelers een foto op canvas cadeau geven. Dankzij onze sponsor, textieldrukkerij en reclamebureau ‘’Joor it’’, is het dit jaar mede mogelijk gemaakt om onze afzwaaiers te vereeuwigen op een prachtig doek. De selectie wil Joor it bedanken voor deze fantastische doeken!

Zondagmiddag 9 juni, na de gewonnen beslissingswedstrijd, zijn deze doeken aan onze afzwaaiers overhandigd. Een foto hiervan is te vinden via deze link. Hieronder volgen nog wat woorden over de helden die ons gaan verlaten.

Justin van der Heemst;
Oorspronkelijk komt Justin van de korfbalclub Phoenix in Zoetermeer. Vijf seizoenen geleden is Justin bij ons komen korfballen. Wij kennen Justin als een man die heel goed weet wat hij wil. Van 1 jaar korfballen naar 2 jaar ertussen uit om te gaan basketballen om vervolgens weer 2 jaar te gaan korfballen. Nu gaat hij weer terug naar zijn oude nest in Zoetermeer. Van Phoenix naar Haarlem weer terug naar Phoenix. We hoeven niet gertreurd te zijn om Justin, want vroeg of laat zullen we hem weer verwelkomen in de selectie.

Rein Hoogeveen;
Vorig seizoen is hij vanuit de junioren aangesloten bij Haarlem 2. Tijdens zijn eerste seizoen in de selectie werd Rein geveld door de ziekte van Pfeiffer. Dit was voor Haarlem 2 een enorme domper gezien zijn goede spel. Hierna heeft hij hard gewerkt om op zijn oude niveau terug te komen, en korfbalt hij dit seizoen tussen Haarlem 2 en 3 in. Rein is een van de mannen die altijd voor de volle 100% en meer ergens voor inzet, zelfs tijdens trainingen waarin we het rustiger aan mogen doen. We zullen hem enorm gaan missen, maar zien hem hopelijk nog vaak als supporter aan de lijn! 

Tessa Elferink;
De absolute oude “rot” binnen deze groep van afzwaaiers! Ongeveer 25 jaar heeft ze zich op de velden van Haarlem begeven, altijd met volle overgave en overtuiging. Tessa heeft  in Haarlem 1 en 2 gespeeld in haar senioren periode, waarin zij de laatste seizoenen veel is geplaagd door blessures. Elke keer weer heeft ze zich terug kunnen vechten, alleen op een bepaald moment is het genoeg geweest. Veel mensen zouden een voorbeeld kunnen nemen aan dit doorzettingsvermogen! We hopen dat we Tessa net zo lang langs de lijn zien als dat ze zelf in het veld te zien was!

Kim Emonds;
Een echte Brabantse Amsterdammer! Kim heeft 2 jaar geleden vanuit Roda Amsterdam de overstap gemaakt naar Haarlem. Geen verkeerde keuze bleek, want zij heeft zich ontpopt tot een van de motoren in Haarlem 1. Als ware Brabander vindt zij het dan ook erg leuk om gezellig met de groep leuke dingen te gaan doen. Bepaalde woorden zullen dankzij haar nooit meer op een andere manier uitgesproken worden. Zij gaat ons verlaten omdat het korfballen niet te combineren is met haar drukke baan.

Leyandra Dijkstra;
Al jarenlang is Leyandra een van de drijfveren van Haarlem 1! In de loop van het seizoen is Leyandra zwanger geworden, en na 4 maanden besloot ze ook dat het verstandig was om te stoppen. Deze dame is een van de grootste kletskousen van de selectie en staat altijd klaar om een gezellig of serieus babbeltje met je te maken. Zelfs tijdens trainingen hield zij deze trend vol… De fanatiekeling die zij was, zal zij ongetwijfeld ook altijd blijven en daarom hopen wij dat Leyandra na de bevalling weer snel op het veld te bewonderen is! 

Steven Dijkstra;
Op de foto zien we hem zoals we hem het liefst zien… Niet schietend!
Steven is al ruim 10 jaar een stabiele en rustige kracht in Haarlem 1. Nu zijn vrouw in verwachting is en hij de jonge honden van de selectie niet meer bij kan houden, is het tijd geworden om een stap terug te doen. We zullen Steven zijn scherpheid (dit heeft geen betrekking op zijn korfbalvermogen!) en grapjes erg gaan missen, maar vooral de baken van rust die hij was, wanneer de rest van de groep een grote chaos was.

Monique Klaver;
Een van de andere oude Haarlem rotten! Van kleins af aan speelde Monique bij Haarlem en bij de senioren heeft ze seizoenen in Haarlem 1 en Haarlem 2 gekorfbald. Monique staat bekend om haar zachtaardige karakter en qua spel hield zij van “goed” verdedigen. De term “blokkendoos” is dus wel erg passend voor haar. Monique gaat stoppen omdat ze volgend jaar weinig vrije tijd zal hebben doordat ze een nieuwe studie gaat beginnen. We hopen dat wat tijd voor jezelf doet inzien wat wij allang weten; je kan niet zonder ons!

Erwin Bartman;
Na 5 roerige jaren is het tijd om afscheid te nemen. Begonnen als trainer van Haarlem 2, om vervolgens trainer te worden van ons vlaggenschip. Het waren bewogen jaren, zowel op persoonlijk als sportief vlak. Sportief gezien lijkt het alsof je het een uitdaging vindt om beslissingswedstrijden te spelen, want we hebben er nog nooit zo veel gehad. Aan de andere kant hebben we er ook nog nooit zo veel gewonnen en dat is nog veel knapper! Termen als “mikken op die gele prullenbak” en “tempowisselingen” zullen we in onze trainingen erg gaan missen. De late avonden aan de Kleverlaan, de broodjes kipburger en shoarma bestellingen midden in de nacht zullen nu moeten gaan verkassen naar Almere. We wensen je daar veel succes toe!

Alle supporters die ons het afgelopen seizoen hebben gesteund bij onze pieken en dalen willen wij ook nog bedanken! We hopen jullie allemaal volgend seizoen weer langs de lijn te zien!

Namens de selectie,
Mariya

article_end