Ambitie en plezier

Details Written by webdesign Published: 30/07/2014

Aankomend seizoen gaat de jeugd “vol aan de bak” zoals dat heet. De jeugdcommissie heeft besloten dit seizoen niet bescheiden te zijn bij het indelen van de teams. Bijna alle teams worden uitgedaagd tot het uiterste van hun kunnen.

Als voorbeeld:
Vorig jaar is onze D1 in de eerste klasse geplaatst, waar we ze vroeger misschien voorzichtig in de 2e klasse hadden gezet. Oke, je wordt geen kampioen, maar de kinderen hadden talent en talent, zo blijkt, moet uitgedaagd worden. Ze bleven plezier in het spel hebben en bij winst of gelijkspel voelde het al als een kampioenschap. Bijkomend voordeel: de kinderen raken gewend aan goede tegenstanders en sneller handelen. 

Met deze ervaring rijker gaan we aankomend seizoen weer zaaien, hoog indelen en maar kijken wat het wordt. In ieder geval gaan we voor de uitdaging en proberen we het evenwicht te vinden, zodat het plezier ook aanwezig blijft. Hoe ziet de indeling van de jeugd er dan uit?

Van jong naar oud:
F2 2e klasse
F1 1e klasse
E2 2e klasse
E1 1e klasse
D2 2e klasse
D1 1e klasse
C3 5e klasse
C2 3e klasse
C1 1e klasse
B2 4e klasse
B1 2e klasse
A1 3e klasse

Zoals te zien veel teams in de eerste klasse, iets waar we als vereniging nog aan moeten wennen. We gaan vol voor het leren (zaaien), zodat ze uiteindelijk alles uit hun talent kunnen halen (oogsten).

We zijn ons als vereniging bewust dat de balans tussen prestatie en plezier in evenwicht moet blijven en blijven dan ook de vinger aan de pols houden.