G-korfbal

Welkom bij HKC-Haarlem!
HKC-Haarlem is één van de oudste en grootste korfbalverenigingen van Haarlem en omstreken. De vereniging is in 1914 opgericht en heeft teams voor alle leeftijden en op verschillende niveaus. HKC-Haarlem heeft een eigen accommodatie en kunstgrasvelden aan ‘t Hoenstraat 1 in Haarlem. Dat ligt tussen de molen aan de Heussensstraat en de Kunstijsbaan Kennemerland in.  

Wat is Korfbal?
Korfbal is een leuke en sociale sport; iedereen kan het leren! Jong en oud, jongens en meisjes, dik en dun, groot en klein. Korfbal is de enige sport waar jongens en meisjes samen in een team spelen. Korfbal heeft duidelijke regels, een niet al te groot veld en een beperkt aantal spelers. Het is sportief, maar niet agressief. In het voor- en najaar wordt korfbal buiten gespeeld op de eigen accommodatie, in de winter binnen (in diverse gymzalen en sporthallen in Haarlem).

G-Korfbal
In 2011 heeft HKC-Haarlem als eerste club in de regio Kennemerland een aparte afdeling voor G-korfbal opgericht. Iedereen met een verstandelijke beperking en met een leeftijd tussen de 8 en 88 jaar kan zich hiervoor aanmelden. Het belangrijkste doel is plezier hebben met elkaar en met de korfbalsport.

Interesse?
Om te zien of korfbal inderdaad een leuke en geschikte sport is, kan iedereen eerst een aantal keer gratis komen meetrainen. De trainingen worden op vrijdagavond gegeven. Voorafgaand aan de eerste proeftraining wordt een gesprek gehouden over de mogelijkheden en beperkingen van het aspirant lid. Ook eventuele bijkomstige gezondheidsproblemen zullen besproken worden.

Lid worden?!
Na de proeftrainingen overleggen we met elkaar of korfbal bij het aspirant lid past. Maar even belangrijk is het om te bekijken of het aspirant lid past in de G-groep en de daarbij horende trainers. Als dat het geval is, hoeft er enkel nog een inschrijfformulier ingevuld te worden en is het aspirant lid een volwaardig lid van HKC-Haarlem. Het lidmaatschapsgeld bedraagt €55,00 per jaar.

Wat houdt het lidmaatschap in?
– De mogelijkheid om wekelijks te trainen.
– Het gebruik maken van de faciliteiten van het clubhuis (bijv. kleedkamers met douches).
– Meedoen met activiteiten van de vereniging (bijv. zwemmen, disco).
– De digitale clubkrant.
– Bij voldoende belangstelling worden er vriendschappelijke wedstrijden georganiseerd.

Vervoer
Het vervoer van en naar de training/activiteit dient zelf verzorgd te worden.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u mailen naar hkchaarlem.gkorfbal@gmail.com.

Het clubhuis is tijdens trainingen en wedstrijden te bereiken op tel.nr. 023-5256113


article_end