De eerste twee trainingen zitten erop!

Details Written by webdesign Published: 27/08/2012

Zaterdag 12 mei was het dan zover. Onze eerste G-training zou gaan beginnen met Daniël. Daniël is een jongen van 8 jaar. Hij is tijdens de sportdag van Samen Sterk heel enthousiast geraakt over korfbal dat hij dat nog wel een keer wilde proberen. Een beetje teleurgesteld was hij wel dat er niet zoveel kinderen waren als die ene dag in de sporthal, maar dat maakte het niet minder leuk.


Hij vond het maar wat leuk om twee trainers helemaal voor zichzelf te hebben. Na wat over rollen en overgooien was het natuurlijk tijd om doelpunten te maken. Daar was Daniël de beste in! De doelpunten vlogen ons om de oren en de handen deden pijn van alle high fives na ieder doelpunt. Na drie kwartier was de training voorbij, maar Daniël wilde nog helemaal niet opruimen! Korfbal is veel te leuk en hij was ook nog helemaal niet moe. Op de vraag wat hij het allerleukste vond aan de training: “Doelpunten maken!”

Ook op 19 mei was er een training. Daniël vond het jammer dat hij er vandaag niet kon zijn omdat hij bij oma op bezoek ging! Dus Kenzo (9 jaar) was vandaag ook alleen. Ook hij genoot erg van de een op een aandacht. Alleen in het begin was het wel allemaal erg spannend, met zo’n gekke bal, op zo’n hoge korf en dan nog allemaal kinderen die daar rondlopen omdat die een wedstrijd moeten spelen. Na eerst een aantal keer te hebben gegooid met z’n eigen bal werd de korfbalbal toch wel interessant, want dat deden alle andere kindjes ook. Ook Kenzo was al heel erg goed in doelpunten maken en dat voor de allereerste keer op korfbal. Trots heeft hij aan zijn papa laten zien hoe goed hij daar al in is en ook papa was erg trots! Na afloop hebben we nog heel even gevoetbald omdat Kenzo zo goed zijn best gedaan had!

De volgende G-training is op zaterdag 2 juni om 10.30 uur!