Eerste tegenstander Refleks

Details Written by webdesign Published: 30/08/2013
Eerste tegenstander van Haarlem 1 komende zondag, is Refleks uit Rijswijk

Refleks is de enige korfbalvereniging in Rijswijk. Het is een jonge vereniging en bestaat pas sinds 1995. Twee kleine verenigingen KVR (Korfbal Vereniging Rijswijk) en ODS (Ontwikkeling Door Sport) fuseerden om een bredere basis te krijgen.

In de korte tijd boekte Refleks zeer goede resultaten. Zowel in de zaal als op het veld promoveerden de Rijswijkers naar de overgangsklasse en in 1999 speelde Refleks zelfs een jaar Hoofdklasse.

Refleks heeft op dit moment 6 seniorenteams en 15 jeugdteams in de competitie.
Voor Haarlem is het niet een onbekend team. 8 keer speelden de beide teams al tegen elkaar (6 september 2009 voor het eerst) twee maal was er winst voor Haarlem, eenmaal werd er gelijk gespeeld en vijf keer werd er verloren. De laatste keer dat Haarlem thuis speelde tegen Refleks was afgelopen veldseizoen op 12 mei 2013. Dit duel eindigde in een 14-14 gelijkspel.

Afgelopen seizoen eindige Refleks op een verdienstelijke derde plek in de eerste klasse F , waar Haarlem zevende werd in diezelfde klasse. Een fysiek sterke ploeg onder leiding van trainer/coach Erwin Disselkote. Bij het schrijven hiervan waren de namen van Refleks 1 nog niet bekend.

Haarlem zal vanaf het begin fel en in een snel tempo moeten spelen om in de eerste helft al het verschil te maken. Bijna alle tweede helften van Refleks zijn minder dan de eerste helften die ze spelen. Zeker geen team om te onderschatten gezien de resultaten in het verleden.

 

article_end