H.k.c. Haarlem groeit!

Details Written by webdesign Published: 28/07/2014

Onze vereniging groeit; het ledental op 30 juni was officieel 276 leden, tegen vorig jaar op 30 juni 245 leden, oftewel 31 leden winst. Dit is natuurlijk geweldig nieuws, zeker als men bedenkt dat de meeste korfbalverenigingen een ledenterugloop laten zien.

Laten we de cijfers eens nader bekijken. Afgelopen seizoen hebben 28 leden bedankt en hebben we maar liefst 59 nieuwe leden mogen verwelkomen. We hebben ongeveer 100  niet-spelende leden tegen ongeveer 170 spelende leden. Verdelen we de spelende leden in leeftijd, dan ziet het er alsvolgt uit:

Senioren    dames 25   heren 29

junioren     dames  5    heren 12

aspiranten dames 23    heren 22

pupillen    dames  25    heren 24

De groei zit vooral aan de onderkant, d.w.z. de pupillen en niet te vergeten de  Kangoeroes. Voor een vereniging van onze grootte hebben we relatief weinig senioren. Nadeel is dat de selectie niet breed is, voordeel is natuurlijk dat de jeugd en nieuwe mensen van buiten grote kans maken om door te stromen naar de selectie, en dan speel je wel 1e klasse zaal. De verdeling hierboven is overigens van afgelopen seizoen, ik heb gehoord dat veel spelende senioren niet spelend lid zijn geworden, dus het plaatje ziet er aankomend seizoen weer anders uit. We zijn overigens voor het eerst sinds 5 jaar weer gegroeid in het aantal spelende leden.In 2009 waren dit er nog 202, vorig jaar was dat al gedaald tot 162, nu met ongeveer 170 spelende leden komend seizoen, eindelijk weer groei.

Als korfbalvereniging moet je veel tijd en inspanning leveren om ledengroei te bewerkstelligen, dit in tegenstelling tot voetbal, hockey en bijvoorbeeld tennis. Er is dan ook een grote groep enthousiaste leden, die al lange tijd veel inspanning leveren om nieuwe leden aan onze vereniging te binden, maar… nieuw seizoen, nieuwe kansen.

Uiteindelijk willen we een vereniging worden die op het hoogste niveau acteert, voorwaarde daarbij is dat er veel eigen jeugd toegevoegd kan worden aan een brede selectie. Daarvoor moeten we nog groter worden, vraag dus uw buurjongens en meisjes, vriendjes en vriendinnetjes of broertjes of zusjes of ze aankomend seizoen zin hebben om proeftrainingen mee te doen, ook de kleintjes vanaf 3 jaar zijn al welkom bij de Kangoeroes, 4 proeftrainingen zijn gratis en wij zorgen dat het zeker leuk wordt! Aanmelden kan door een email te sturen naar niekrooseboom@live.nl (jeugd) of naar steven.dijkstra@tatasteel.com (senioren)