Haarlem 1 wint beslissingduel van Steeds Hooger

Details Written by webdesign Published: 10/06/2013
beslissingswedstrijd2013Haarlem 1 verlaat veld Synergo wederom met overwinning

Korfbalvereniging h.k.c. Haarlem heeft de beslissingswedstrijd om lijfsbehoud in de eerste klasse ruimschoots gewonnen van het Apeldoornse Steeds Hooger met 17-11.

De wedstrijd werd gespeeld op het veld van Synergo in Utrecht, waar Haarlem 1 vorig jaar ook al een beslissingswedstrijd speelde tegen DOS-WK, die ook winnend werd afgesloten. De velden van deze Utrechtse vereniging liggen de Haarlemmers wel en dat lieten ze de eerste helft ook direct zien.

 

Met goed en fel korfbal stond er al vlug een 4-0 stand op het scorebord. Door kleine onnauwkeurigheden kwam Steeds Hooger terug in de wedstrijd door 4-2 te scoren. De Haarlemmers pakten de draad weer op en liepen voor rust uit naar een mooie 8-3, wat op dat moment een onoverbrugbare voorsprong leek, gezien het spel van Steeds Hooger.

In de tweede helft vocht de Apeldoornse club echter als een pitbull en deed het de Haarlemse defensie keer op keer wankelen. Van een 8-3 achterstand deden ze het onmogelijke; gelijkkomen tot 8-8 en het leek er op dat moment op dat de Haarlemmers het onderspit gingen delven. De Haarlemmers speelden onder hun kunnen en ook zenuwen speelden duidelijk een grote rol. Door treffers van Mick van den Hoek en Jeroen spier kregen de Haarlemmers weer grip op de wedstrijd en zo kreeg ook het in grote getalen meegereisde publiek wat meer lucht.

Bij de stand 14-10 leek het vuur bij de Apeldoorners uit te gaan en hadden zij geen geloof meer in een goed resultaat. Het laatste punt in dit seizoen werd gemaakt door good old Barry van der Neut die de 17-10 scoorde.

Na een teleurstellende tweede helft veld behoudt Haarlem 1 toch haar plaats in de eerste klasse. Gezien het spelbeeld van deze beslissingwedstrijd is er goede hoop dat er met beter spel volgend seizoen geen beslissingsduel nodig zal zijn om mee te mogen blijven doen op dit niveau.

article_end