Haarlem A1 winnaar Beachkorfbaltoernooi 2014

Details Written by webdesign Published: 27/06/2014
A1 beachkorfbal 20146 wedstrijden ongeslagen op druk bezet toernooi

Haarlem A1 heeft afgelopen zaterdag prima zaken gedaan op het beachkorfbaltoernooi in Noordwijk. Het toernooi, georganiseerd door Fluks, is al jaren een zeer groots opgezet toernooi met ruim 100 teams op 15 velden op het Noordwijkse strand. De eerste wedstrijd tegen SKF liet Haarlem A1 al zien dat ze deze dag niet alleen voor de gezelligheid en lol kwamen, maar dat ze ook een goede prestatie neer wilden zetten.

SKF (5-1), KV Zandkasteel (7-3), DVO (2-0) en HKC Utrecht (4-3) werden met goed korfbal op een nederlaag getrakteerd. Na vier wedstrijden in het mulle en zware zand merkte je dat het heel zwaar spelen was op deze zonnige en stralende dag. Er mocht onbeperkt worden gewisseld en dat was ook wel nodig gezien de zwaarte van de ondergrond.

Tegen Fluks kwam de echte eerste tegenstand, maar de Haarlemmers sleepten er een 2-2 gelijkspel uit. Fluks stond op dat moment op de tweede plaats met 1 punt achterstand. De beslissing moest vallen tegen het altijd lastige Badhoevedorp. Een gelijkspel was voor de A1 voldoende voor de toernooi winst. Maar voordat de wedstrijd goed en wel op gang was keken de Haarlemmers al tegen een 2-0 achterstand aan en leek de winst aan hun neus voorbij te gaan. Door vechtlust, passie en winnaarsmentaliteit vocht de A1 zich in de wedstrijd en poetste de 2-0 achterstand weg. In de laatste minuten maakte Haarlem de 3-3 wat genoeg was voor de winst deze dag.

Een zeer knappe en goede prestatie, zeker aangezien de ploegen die deze dag meededen kwalitatief zeer goed waren en sommige teams zelfs spelers lieten meespelen die eerste klasse niveau waren.