Haarlem B1 kampioen

Details Written by webdesign Published: 17/03/2013
Zenuwen spelen eerste helft een belangrijke rol

In navolging van de A2, D1 en E2 is Haarlem B1, dat uitkomt in de derde klasse, op de laatste wedstrijddag ook kampioen geworden. De laatste wedstrijd was tegen Cresendo B1 uit Leiden. De supporters van DKV IJmuiden waren ook aanwezig en hoopten stiekem op een gelijkspel of verlies voor de Haarlemmers, zodat DKV zelf kampioen zou worden in deze klasse.

 

In de eerste helft speelden de zenuwen een grote rol bij de Haarlemmers. Vele kansen werden gemist en de spanning was duidelijk voelbaar bij deze wedstrijd. De vele toeschouwers zagen Haarlem op 1-0 komen, maar daarna was Cresendo iets koelbloediger in het afmaken van de kansen en kwamen de Haarlemmers op een 1-2 achterstand. Na de 1-2 hervond de B1 zich en boog met een paar mooie en snelle aanvallen de achterstand om naar een 4-2 voorsprong met rust.

Na rust gingen de Haarlemmers beter spelen en lieten Cresendo niet meer echt in de wedstrijd komen. Bij de stand 7-3 in het voordeel van de Haarlemmers wist Cresendo, net als de DKV supporters, al dat de wedstrijd was gespeeld. De 10-6 einduitslag in het voordeel van de Haarlemmers was een bekroning op een goed en sterk zaalseizoen.

Alleen tegen DKV en KIOS werden punten verspeeld. Een trotse trainer/coach Karel Hooijinga  complimenteerde zijn team goed de schroom van zich af te hebben gespeeld in de tweede helft en de opdrachten goed te hebben uitgevoerd. Haarlem B1 gaat het volgend seizoen proberen in de tweede klasse en met dit team moeten ook in deze klasse goede resultaten kunnen worden behaald.

article_end