Haarlem B2 – KZ/Hiltex B4

Details Written by webdesign Published: 07/12/2012
Vandaag stond de tweede thuiswedstrijd op het programma. De wedstrijd tegen KZ, de nummer 2 in de stand. We wisten dus van tevoren dat het een pittige wedstrijd zou worden.

Aangezien we met 5 heren spelen, moet iedereen een keer op de bank zitten. Vandaag was het voor de eerste keer de beurt aan Tijs om niet te beginnen. In de volgende opstelling begonnen we aan de wedstrijd met in de aanval: Sietse, Job, Meike en Sanne. De verdediging werd vertegenwoordigd door Hugo, Lenny, Jikke en Lana…

 

We begonnen niet geconcentreerd aan de wedstrijd. Al snel kwamen we op een achterstand door drie schoten van afstand. Daar viel eigenlijk vrij weinig aan te doen.

Door de snelle achterstand leek iedereen een beetje wakker geschud en kon de wedstrijd beginnen. De aanval kwam beter in hun spel en er werden minder fouten gemaakt. Via een schot van Lana werd de achterstand verkleind naar 1-3. Ook de verdediging ging zich beter concentreren. Hierdoor had KZ voor rust geen mogelijkheden meer om de bal door de korf te gooien.
Door het betere verdedigen, lukte het de aanval om de stand gelijk te trekken. Twee doorloopballen van Job zorgde voor een ruststand van 3-3.

Iedereen was het er in de rust toch wel mee eens dat het beter moest. We moesten de bal sneller rond spelen en op zoek naar de goede kansen. Tijs kwam er in de tweede helft in voor Sietse.

Vrij snel na de rust kwamen we via een doelpunt van Lenny op een 4-3 voorsprong, maar door onoplettendheid in de verdediging kregen we een strafworp tegen. KZ liet deze kans niet onbenut en zo werd de stand weer gelijkgetrokken. Het lukte KZ ook om via een schot op voorsprong te komen. Opnieuw keek Haarlem tegen een achterstand aan. De aanval wist wat ze moesten doen. Op zoek naar de goede kans om de stand weer gelijk te trekken. Ze hebben er hard voor moeten werken, maar uiteindelijk kwamen we weer op een gelijke stand! Tijs scoorde met een doorloopbal vanuit de diepte!

Er volgde nog een aantal spannende minuten. Er waren namelijk kansen aan beide kanten. Al deze kansen bij elkaar opgeteld, leverde helaas geen doelpunten meer op! De eindstand werd bepaald op 5-5. Gezien het spel verdiend, maar gezien de kansen in de laatste paar minuten had er misschien wel iets meer ingezeten voor Haarlem!

Op 1 december speelt de B2 in de Spaarnehal tegen Oosterkwartier, een echte topper!

article_end