Haarlem in beslissingswedstrijd weer succesvol

Details Written by webdesign Published: 17/03/2014
haarlemlogoVoor derde keer ontsnapt aan degradatie

H.k.c. Haarlem heeft de beslissingswedstrijd in Apeldoorn tegen het Beilense Vitesse winnend afgesloten met 18-16. De Haarlemmers begonnen niet echt gelukkig aan de wedstrijd en keken na 6 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Op dat moment leek het een moeilijke wedstrijd te gaan worden. Gelukkig hervonden de Haarlemmers zich en vochten ze zich terug naar 5-5. Haarlem speelde deze fase goed en Vitesse had hier niet direct een antwoord op.

 

Tot 8-8 gingen de teams gelijk op, maar vlak voor rust was er een gaatje in het voordeel van Haarlem. Met een mooie 11-8 voorsprong kon iedereen aan de thee in deze toch wel gespannen wedstrijd, die ook bij de meegereisde toeschouwers voelbaar was.

Na rust kwam Haarlem op een voorsprong van 5 punten en gezien het wedstrijdbeeld was die stand meer dan terecht. Vitesse zette een tandje bij, ging meer van afstand schieten, liep puntje voor puntje in en poetste zo de 5 punten achterstand moeiteloos weg. De Haarlemmers stonden in de hoek, kregen 8 tellen rust en was het wachten op de knock-out op dat moment.

Iedereen ging er nog even goed voor zitten en de supporters lieten zich horen en bleven geloven in een goede afloop van deze zenuwslopende wedstrijd. Haarlem hervond zich, stroopte de mouwen nog eens op en kwam vlak voor tijd op een voorsprong van 2 punten die ook niet meer uit handen werd gegeven.

Voor de derde keer op rij in een beslissingswedstrijd werd het eersteklasserschap veiliggesteld. In de Haarlem kantine werd de winst uitbundig gevierd met spelers, speelsters en supporters en was er voor iedereen een fantastisch chinees buffet, inclusief drankjes, aangeboden door sponsor Richard van der Knijff van Administratiekantoor “van Lieshout en Co “.

Op het veld moeten de Haarlemmers ook nog flink aan de bak tegen het degradatiespook dat het eerste de laatste jaren lastig valt. Maar gezien het spelbeeld van de laatste 2 zaalwedstrijden en nog 7 veldwedstrijden voor de boeg, moet het mogelijk zijn zich te handhaven. Voor de tegenstanders is te hopen dat Haarlem zich direct handhaaft, zodat ze geen beslissingswedstrijd tegen de Haarlemmers hoeven te spelen, want Haarlem heeft (met 3 keer winst op rij) bewezen kampioen te zijn in beslissingsduels.

article_end