Haarlem kan vol aan de bak

Details Written by webdesign Published: 05/09/2012

Komende zondag kan HKC Haarlem al vol aan de bak tegen ZKV uit Zaandam
door Joop Aarsen

De Zaandammers zijn vorig seizoen, na 3 jaar, eindelijk gepromoveerd naar de eerste klasse. Het seizoen 2009-2010 ging de promotie net niet door omdat EKVA de sterkste was in de poule en ZKV als tweede eindigde. In het seizoen 2010-2011 ging het weer mis, ditmaal omdat AW-DTV de sterkere was. Maar in 2011-2012 werd ZKV dan toch kampioen en mag het dit seizoen dus uitkomen in de eerste klasse.

Trainer Michael Hendriks heeft een goed team op de been gebracht dat zeer veel korfbalkwaliteiten bezit. Haarlem zal het zeker niet makkelijk krijgen deze middag. ZKV heeft al een wedstrijd achter de rug en versloeg afgelopen weekend WION met 15-12 ( ruststand 11-3). ZKV is voor Haarlem niet echt een onbekende tegenstander alhoewel de afgelopen jaren de ploegen niet tegen elkaar uitkwamen. De laatste keer dat Haarlem tegen ZKV uitkwam was in het seizoen 2008-2009. De Haarlemmers verloren toen beide wedstrijden met respectievelijk 12-13 en 14-10.Het is van groot belang dat de Haarlemmers de eerste wedstrijd goed uit de startblokken komt en al punten pakken voor het vervolg van de competitie.

Het ZKV terrein is gelegen aan het Jagersveld in Zaandam en beschikt over een kunstgrasveld (waar in het verleden op gravel werd gespeeld).

article_end