Haarlem start in mineur

Details Written by webdesign Published: 10/01/2012

Korfbalvereniging Haarlem is het nieuwe jaar slecht gestart in de zaalcompetitie. De koploper in de tweede klasse moest het onderspit delven tegen ADOS uit Hoorn met 13-9.
De eerste minuten van de wedstrijd gebeurde er heel veel . Een speler van ADOS kreeg al in de tweede minuut rood voor een elleboog tegen Jeroen Spier. De vervanger van de rode kaart kreeg al bij de eerste beweging in het veld een zweepslag en moest al na 20 seconden vervangen worden. Jeroen Spier speelde nog wel even door maar werd toch vervangen door Tim Eenkhoorn.
De eerste helft ging gelijk op tussen beiden ploegen. Haarlem kon niet echt loskomen en speelden in deze fase niet geconcentreerd.
Dat ADOS met voorsprong ging rusten (7-6) lag niet aan het goede spel van ADOS maar meer aan het matige spel en het missen van scherpte bij de Haarlemmers.
De tweede helft scoorde ADOS 5 maal op rij en Haarlem had hier geen antwoord op . Steven Dijkstra werd nog ingebracht maar kon ook geen verandering brengen in het spel van de Haarlemmers
De laatste 10 minuten van de wedstrijd gingen uit als een nachtkaars. Komende zondag is de topper in de tweede klasse tussen de Haarlemmers en het Haagse Ready. Bij verlies komen de Haarlemmers op 3 punten achterstand , bij winst is Haarlem weer koploper en heeft dan alles weer in eigen hand.
Een slechte competitiewedstrijd gebeurd bij alle verenigingen, maar voor Haarlem kwam juist deze verliespartij op een slecht moment 1 week voor de confrontatie tegen Ready.