HKC Haarlem bij Samen Sterk

Details Written by webdesign Published: 27/08/2012

Vrijdag 4 mei ’12 vond bij Onze Gazellen de sportdag SamenSterk plaats. Een sportdag georganiseerd door Sport Support en De Hartekampgroep. Doel van de sportdag: Kinderen met en zonder beperking samen laten sporten. Ten slotte is iedereen gelijk ongeacht de beperking.

De ochtend begon om 9.15 uur met een warming up en de officiële opening. Rond de 130 kinderen waren deze dag aanwezig en sommige van hen waren best een beetje nieuwsgierig wat hun die dag te wachten stond. Naast rolstoelhockey, de bungee trampoline, judo en de stormbaan was ook korfbalvereniging HKC Haarlem aanwezig om het korfbal te promoten en dan met name het korfbal voor de kinderen met een beperking.

Er waren een heleboel dingen te doen voor de 15 groepen. Ieder onderdeel duurde 20 minuten. Op deze manier konden alle kinderen alle onderdelen “proeven.”

Na een korte uitleg over hoe je het beste doelpunten kon maken, gingen de kinderen aan de slag. Er werd lustig op los gescoord. Eerst dichtbij beginnen en na ieder doelpunt dat er werd gemaakt, werd het een stapje moeilijker gemaakt. Zo heeft ieder kind op zijn eigen niveau mee kunnen doen. Maar hoe leg je dan toch dat verdedigen uit? De kinderen wisten daar wel raad mee. Je hebt een lummel en als de lummel voor je staat dan mag je niet op de korf schieten, maar moet je eerst overspelen naar een ander kind. Als de lummel daar dan niet is, mag dat kind wel op de korf schieten!


Als afsluiting van de 20 minuten werd er ook nog een partijtje gespeeld waarbij alle kinderen meededen. Groot en klein met en zonder beperking. Alle doelpunten die tijdens het partijtje werden gemaakt, werden gevierd alsof het Nederlands Elftal de winnende treffer had gescoord tegen Duitsland in de finale van het EK.

Aan het einde van de dag volgende er nog een prijsuitreiking voor de kinderen. Ieder kind ging moe maar voldaan en met een echte medaille weer naar huis.

Op zaterdag 12 mei ’12 begint de eerste G-training op het veld van HKC Haarlem. We beginnen om 10.30 uur.