Hoe gaat het nu met het G-korfbal bij HKC-Haarlem?

Details Written by webdesign Published: 06/03/2013
Tijdens de zaaltrainingen van de E op vrijdagavond wordt er samen getraind met de G. Dit omdat er (helaas) nog niet veel G-leden zijn. Het eerste deel van de training doen de E en G samen. Het is leuk en goed om te zien hoe makkelijk het integreren gaat! Samenspel, daar gaat het tenslotte om bij korfbal. Als de opdrachten te moeilijk worden of het tempo iets te hoog, gaan er een paar kinderen met de G-trainer apart verder trainen. Ja, een paar… Want niet alleen Daniël komt trouw elke week trainen, ook zijn zusje Amber komt geregeld mee. Daarnaast wilde Carice, een zusje van nieuw E-lid Quirijn, ook eens meedoen. Eens meetrainen werd vaker meetrainen. Zij is nog te jong voor de E en is tevens slechthorend. Voor ons geen probleem, dus: van harte welkom Carice!!

Binnenkort komt onder de G-knop van de website te staan wie de volgende G-training gaat geven. Zo kunnen de ouders de kinderen vast voorbereiden op wie er zal zijn. Bij de training maken we gebruik van een trainingsschrift. Hierin staat met plaatjes en tekst op welke onderdelen we die training gaan oefenen. Duidelijkheid en structuur is voor een G-er extra belangrijker. En al doende leren wij als G-trainers ook steeds meer bij.

Tijdens de Sport-In ( diverse sporten uitproberen in de kerstvakantie) stond de donderdagmiddag in het teken van aangepaste sporten. Heel verbaasd waren Ronald, Stephanie en Mariska J toen bleek dat voor de G-clinic zich maar liefst 23 kinderen hadden aangemeld!! Allen via de Hartenkampgroep. Gelukkig konden we nog snel extra palen en ballen regelen en waren er ouders mee die konden helpen. Het was supergezellig en de meeste kinderen deden heel enthousiast mee. Via de begeleider van Sport Support hebben we aangeboden een keer bij hen op de Hartenkamp een training te geven en ze in het voorjaar eens bij ons op het veld te laten trainen. Jammer genoeg hebben ze nog niet op de uitnodiging gereageerd, maar voor het veldseizoen gaan we ze zeker weer benaderen.

Schoolkorfbal is nog een eindje weg, maar ook daar zijn we mee bezig. Na een eerdere ( geslaagde) training bij de Van Gilseschool, willen we kijken of we deze school mee kunnen laten doen met het reguliere schoolkorfbaltoernooi. Als ze enthousiast zijn, willen we ze desnoods een paar keer extra trainen geven. Met “we” bedoel ik de G-commissie, maar wie interesse heeft om die paar keer te helpen, kan zich uiteraard aanmelden!

Een andere leeftijdsgroep die we gaan benaderen zijn pubers op LWOO (LeerWegOndersteunend Onderwijs) en PRO (Praktijkgericht Onderwijs). Zij hebben vaak moeite met leren en daardoor is het vinden van een geschikte sport niet zo gemakkelijk voor hen. En zoals zoveel pubers, zitten ze veel stil achter de computer en de tv. Tijd voor actie!

De G-commissie komt ook in het voorjaar in actie. Dan willen we weer een activiteit organiseren om meer G-leden te werven. Het hoe, wat en wanneer is nog niet bekend, maar dat horen jullie tegen die tijd nog wel.

Namens de G(ezelligste) commissie, tot later!!