Klaar voor de seizoensstart?

Details Written by webdesign Published: 29/08/2013
haarlemlogoSpelers klaar? Scheidsrechters klaar? Supporters klaar? Vrijwilligers klaar? Starten dan maar!

Na een welverdiende vakantie voor iedereen waarbij uitrusten, lekker luieren en genieten van de vrije tijd de hoofdmoot was, staat de competitie weer voor de deur. De trainingen zijn alweer een paar weken bezig en ook zijn er oefenwedstrijden geweest voor alle teams. Sommigen met leuke resultaten.

Het wordt een bruisend seizoen, waarbij het honderdjarig jubileum wordt gevierd met veel activiteiten voor iedereen. Natuurlijk hopen we ook in dit speciale jaar op geweldige prestaties van alle teams om dit honderdjarig jubileum nog meer glans te geven.

Hoe staan de teams ervoor en wat kunnen we van ze verwachten komend seizoen? Natuurlijk is het koffiedik kijken en een glazen bol heb ik nog niet in mijn bezit, maar uit een beetje ervaring en via veel kijken naar andere verenigingen en veeeeeel lezen over die andere verenigingen, heb ik mij weer een beetje verdiept in de veldcompetitie.

Haarlem 1 is dankzij een overwinning in een beslissingswedstrijd eind vorig seizoen in de eerste klasse gebleven. Dit seizoen is Haarlem 1 weer in een zware poule ingedeeld en zullen zij waarschijnlijk niet in aanmerking komen voor het kampioenschap in deze klasse. BEP, Roda en Rapid zijn geduchte tegenstanders en zij zullen voor het kampioenschap gaan. Met Refleks, Wion, Fiks en Phoenix in dezelfde poule zal Haarlem zeker moeten streven naar een 4e of 5e plaats, wat handhaving zou betekenen. Alle plaatsen hoger is mooi meegenomen en zeer verdienstelijk. Handhaving en een stabiele eersteklasser worden is, mijns inziens, de insteek die Haarlem dit seizoen moet gaan maken en dan de volgende seizoenen omhoog kijken.

Haarlem 2 zit weer in een zuidelijke (Den Haag en omstreken) poule en zal, tegen teams als Ready en Die Haghe, fysiek flink aan de bak moeten. Deze ploegen liggen ons meestal niet zo lekker, maar een plaats bij de eerste 4 moet haalbaar zijn.

Haarlem 3 mag niet mopperen met de poule-indeling, als ik zo naar de tegenstanders kijk. Een leuke poule waar het alle kanten op kan en ze dus eerste kunnen worden, maar ook zomaar vijfde of zesde. Ligt aan de vorm en het geluk van de dag, welke in deze klasse soms zeer cruciaal zijn.

Haarlem 4 zal blanco de competitie ingaan (veelal het oude vijfde) en zal weer een gezellig korfbalteam worden dat zomaar van de nummer 1 kan winnen en de week erop weer kan verliezen van de nummer laatst. Toch zou Haarlem 4 bovenin moeten kunnen meedraaien wanneer de taken goed uitgevoerd worden en het team dit jaar niet met teveel mutaties te maken krijgt.

Haarlem A1 is vergeleken met vorig jaar vernieuwd met wat A2-junioren en wat B-aspiranten. Een verslechtering is dat zeker niet als je de oefenwedstrijden gezien hebt tegen Oosterkwartier en Aurora. Met wat oudere A-junioren met ervaring en wat jonge B-tjes is het een leuke mix wat wel eens verrassende resultaten neer kan gaan zetten. Niet gek opkijken als dit team mee gaat doen om de eerste drie plekken.

Haarlem A2, onder leiding van Karel, zit in een leuke poule met gelijkwaardige tegenstanders. Dit team zal zeker bij de eerste plaatsen kunnen eindigen, zeker aangezien de tegenstanders ook veel uit oude B-tjes bestaan.

Kortom, het wordt weer een leuke competitie waarin het alle kanten op kan. Zou ik alles goed hebben, zou ik wel meedoen met de toto. Ik wijs u er dan ook op dat aan deze voorspellingen geen garanties of rechten kunnen worden ontleend en dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor het komend seizoen.

Desalniettemin, zie ik jullie graag allemaal weer op welk veld dan ook en hoop ik op een sportief, succesvol, maar vooral ook gezellig seizoen in dit bijzondere jubileumjaar.

 

article_end