Een nieuw seizoen

Details Written by webdesign Published: 03/08/2014

haarlemlogoDe eerste training voor het komend seizoen, heeft alweer plaatsgevonden na een welverdiende vakantie. Hoe zal het komend seizoen gaan, en wat kunnen we verwachten dit jaar. Het afgelopen seizoen was niet bijster goed en dat had natuurlijk verschillende oorzaken.

Mij is wel eens gevraagd naar de oorzaken van een toch wel tegenvallend seizoen. Natuurlijk kijk ik naar Haarlem wedstrijden met een Haarlem hart, maar ik kijk ook objectief naar de wedstrijden.

Wat mij afgelopen seizoen opviel, waren verschillende redenen voor de tegenvallende resultaten, zowel op het veld als in de zaal. Vele spelers en speelsters speelden onder hun niveau, en in de paalzone werden teveel fouten en overtredingen begaan, wat veel stippen en vrije ballen koste. Te weinig scorend vermogen, en als laatste ook wel kwaliteit tekort. Als je de uitslagen ziet afgelopen seizoen, zou je denken dat het allemaal kommer en kwel was. Toch wil ik daar een nuance in aanbrengen. Als er iedere helft gemiddeld 0,7 minder tegendoelpunten waren gevallen en gemiddeld 0,8 meer doelpunten waren gescoord hadden we 13 punten gehad op het veld. Een wedstrijd win of verlies je op hele kleine onderdelen en factoren. Komend seizoen, mogen we, als we eerlijk, zijn geen kampioenschap verwachten van ons vlaggenschip. En dat hoeft komend jaar ook niet zo nodig. Van een selectie met veel jeugd en een brok ervaring verwacht ik persoonlijk dat we op het veld wel bij de eerste 4 kunnen gaan eindigen. In de zaal zal het werken worden voor handhaving, maar als de eerste helft veld redelijk verloopt,  zal je ook met een ander gevoel de zaal in gaan. Mocht Haarlem zich handhaven in de eerste klasse zaal, en goed meedraaien op het veld in de tweede klasse, hebben we al veel gewonnen. Ik zie het komend veld en zaal seizoen als een overgangsjaar en ben ervan overtuigd dat we over 1 of 2 jaar van wat we nu zaaien, goed gaan oogsten. Ik hoop en wens dat de selectie dit jaar ook weer op onze support en steun mogen rekenen. Vooral dit jaar na vele opzeggingen in de selectie zal het team moeten vechten voor de resultaten. Maar ik ben ervan overtuigd dat juist de mix van nieuwelingen en ervaring verassende resultaten teweeg kunnen brengen.

Ik hoop op veel supporters, niet alleen bij thuiswedstrijden maar zeker ook bij uitwedstrijden. Juist komend seizoen verdienen ze onze steun.

Joop Aarsen