Nieuws vanuit de G-commissie

Details Written by webdesign Published: 15/11/2012
Afgelopen seizoen zijn we enthousiast begonnen met trainen geven aan kinderen met een verstandelijke beperking. Een aantal zaterdagen in mei en juni stonden twee jongetjes op een heel groot veld te oefenen met gooien, vangen en schieten op de korf. Daarna begon een hele lange zomervakantie…

 

Goed uitgerust en met goede moed zijn we op 7 september weer begonnen. De training verschoven van zaterdagochtend naar vrijdagavond om meer het verenigingsgevoel te benadrukken. Daniël was nog steeds heel enthousiast en heeft de eerste keer zelfs een vriendje en zijn zusje meegenomen. De eerste training met zijn drietjes ging heel goed. Gelukkig was niemand tijdens de zomervakantie vergeten hoe je moet gooien en vangen. En ook op de korf schieten ging nog steeds heel goed.

Iedere week was Daniël op trainen samen met zijn zusje Amber. Iedere week kon je zien dat het maken van doelpunten steeds beter ging en ook het samenspelen, zonder te lopen, lukte steeds beter. De laatste buitentraining is er zelfs een mevrouw van de krant geweest voor een interview. Dit vond Daniël toch wel best een beetje spannend, want ze ging ook vragen aan hem stellen. Zoals in het artikel ook te lezen is, vindt Daniël het leukste om met de bal te spelen en om daarna lekker limonade te drinken.

Inmiddels hebben jullie al in de clubkrant kunnen lezen dat Daniël lid is geworden van de vereniging. Misschien komen er nog meer vriendjes en vriendinnetjes voor Daniël bij, want door het stukje in de krant hebben twee mensen gereageerd. We hopen hier snel meer over te kunnen melden.

Helaas wordt de G-commissie wel een beetje uitgedund. Marjolijn heeft aangegeven de commissie te gaan verlaten vanwege 1001 andere dingen die ook moeten gebeuren. Mariska de Visser gaat ook voor een tijdje de commissie verlaten omdat zij skiles gaat geven in Duitsland. De commissie kan dus wel wat versterking gebruiken.

Als je benieuwd bent hoe het is om met deze doelgroep te werken, meld je aan via hkchaarlem.gkorfbal@gmail.com

article_end