Onderhoud website h.k.c. Haarlem voltooid

Details Written by webdesign Published: 16/04/2014

Na Joomla update siteNa een lange periode van grootschalig technisch onderhoud is de website van h.k.c. Haarlem weer (bijna) volledig functioneel. De competitieinfo (zoals het Wedstrijdprogramma, Uitslagen & Standen en de Clubcompetitie) en Agenda zijn weer up-to-date en ook alle overige informatie is weer toegankelijk. Daarnaast is aanmelden voor het Pinksterkamp weer mogelijk en kunnen er nieuwe artikelen geplaatst worden. Om inzicht te geven in de vraag waarom dit onderhoud nodig was, hieronder een korte uitleg.

Onderhuids maken wij voor onze website gebruik van Joomla, een zogenaamd Content Management System (CMS) dat alle content (artikelen, foto’s, formulieren, agenda-items, etc.) op de website beheert en ervoor zorgt dat alles in dezelfde huisstijl op uw scherm wordt weergegeven. Dit onderhuidse besturingssysteem, vergelijkbaar met bijv Windows of Mac OS, was inmiddels verouderd en daarom toe aan vervanging door een nieuwe versie.

Hiervoor zijn een aantal redenen: 1. De nieuwe versie maakt de website sneller toegankelijk, waardoor navigeren door de verschillende pagina’s sneller en dus gebruiksvriendelijker wordt; 2. De nieuwe versie is minder gevoelig voor cyberaanvallen doordat een groot aantal beveiligingslekken is gedicht; 3: Nieuwe uitbreidingspakketten en functionaliteit die nu wordt ontwikkeld ondersteunde de oude versie vaak niet, waardoor we hier dus geen gebruik van konden maken.

Op dit moment is de update naar de nieuwste versie van Joomla voltooid. De redactie heeft met man en macht gewerkt om ook alle content weer up-to-date te brengen. Er wordt nog gewerkt aan een verbetering van de weergave van de website op mobiele apparaten (zoals uw telefoon of tablet) en aan het compleet maken van alle foto-albums. We verwachten dat ook deze laatste puntjes binnenkort zullen worden afgerond.

Nu het onderhoud zo goed als voltooid is, is de website weer klaar voor de toekomst en kunnen we er straks ook als 100-jarige vereniging snel, functioneel en vooral veelvuldig gebruik van blijven maken.

 

 

article end