Recreantentoernooi succesvol voor Haarlem brigade

Details Written by webdesign Published: 30/01/2014
recreantenHaarlem op doelsaldo morele winnaar

Afgelopen zaterdag mochten de recreanten weer eens de zaal in om hun korfbalkunsten te vertonen in de Kennemersporthal. De recreanten, bestaande uit ouders van korfballende kinderen plus een vleugje korfbal ervaring van oud spelers en speelsters, moesten het deze avond opnemen tegen Madjoe, Oranje Nassau en Exakwa.

 

De eerste wedstrijd tegen Oranje Nassau was een leuk schouwspel om naar te kijken, met leuk en attractief korfbal lieten de recreanten zien dat de vele trainingen hun vruchten hadden afgeworpen. Haarlem liet er geen gras over groeien en speelde Oranje Nassau in een half uur van de mat. De 10-3 uitslag in het voordeel van de Haarlemmers was een goede weerspiegeling van de wedstrijd. Met leuke en vlotte combinaties speelde Haarlem frank en vrij en liet het Oranje Nassau zien hoe het spelletje gespeeld dient te worden.

De tweede wedstrijd was tegen het altijd sterke Madjoe, dat ook veel ervaring in het veld heeft lopen. Het begon voor Haarlem zeer goed; met mooi korfbal kwam Haarlem op een 6-2 voorsprong. De toeschouwers rekenden zichzelf ook al rijk en vierden al de overwinning op dit stugge en goede Madjoe. Maar Madjoe kwam terug in de wedstrijd en zorgde een paar minuten voor tijd voor een 6-6 tussenstand. Met nog een paar minuten scoorde big old Arjen de 7-6, maar Madjoe scoorde vlak voor tijd de toch wel verdiende gelijkmaker, 7-7. Beide ploegen aan de leiding met 3 punten uit 2 wedstrijden, dus de laatste wedstrijd moest Haarlem winnen en mocht Madjoe niet met meer dan 4 doelpunten verschil winnen van Oranje Nassau.

De derde wedstrijd tegen Exakwa uit Lelystad was een echte recreanten thriller van jewelste, want beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Vlak voor tijd scoorde Haarlem 4-3 en gooide het alles in de strijd om deze stand te handhaven, hetgeen uiteindelijk ook lukte. Met twee overwinningen en een gelijkspel op zak mochten de recreanten trots zijn deze avond, Niet alleen met de punten, maar zeker ook met het vertoonde spel en de spelvreugde die dit team uitstraalt.

De tien toeschouwers van Haarlem die er waren hebben genoten, gelachen en leuke wedstrijdjes gezien. Hopelijk zijn er meer toeschouwers de komende toernooien bij de recreanten, want ook dit team verdient het eens gezien te worden bij hun wedstrijdjes. Het is niet alleen leuk om naar te kijken, maar bovenal de gezelligheid, het ontspannen korfballen en natuurlijk de derde helft in de kantine met een drankje en lekkere hapjes en gezellig wat na babbelen zijn een feest. Ik, als korfballiefhebber, kan het u de volgende keer zeker aanraden een keer te komen kijken naar dit leuke, spontane, maar bovenal gezellige team, dat deze avond liet zien dat recreantenkorfbal niet saai of slecht behoeft te zijn.

article_end