Start competitie laat twee gezichten zien

De start van de veldcompetitie had het afgelopen weekend twee gezichten. Haarlem 2 moest aantreden tegen VEO 4 en dat liep even anders dan verwacht. Het veldspel deed niet echt onder voor de tegenstander maar het missen van kansen was deze dag het grote euvel. VEO speelde niet echt veel beter maar maakte de kansen die het kreeg wel af. Met rust was de wedstrijd eigenlijk al beslist in het voordeel van de Voorburgers. Haarlem 2 ging rusten met een 8-0 achterstand. De tweede helft zag het er een stuk beter uit en Haarlem scoorde 8-3 en er leek weer hoop aan de horizon te verschijnen, maar VEO was iets nauwkeuriger met de kansen en won toch wel terecht met 13-3.

Zondag was Haarlem 1 aan de beurt en zij konden meteen naar het oosten van het land; aantreden tegen Zwart Wit uit Delden. Het was voor de Haarlemmers wennen weer eens op echt gras te spelen. Het begin was voor Zwart Wit dat met 3-1 op voorsprong kwam. De Haarlemmers kwamen niet in paniek hierdoor en speelden hun kansen goed uit. Tot rust ging het gelijk op. De Haarlemmers zochten met een 5-3 voorsprong de thee op . Na rust bleven de Haarlemmers de bovenliggende partij al liet zich dat niet uitdrukken in doelpunten. Het spelen op gras zal ook daarmee te maken hebben want velen vonden het zwaar spelen. Met 11-8 winst gingen de Haarlemmers richting huis, en met winst is dat klere stuk terug toch wat prettiger rijden.

Komende zondag speelt Haarlem 2 tegen Die Haghe 4 aan de Kleverlaan. De laatste keer dah Haarlem 2 speelde tegen Die Haghe 4 was op 17 november 2012 en dat won Haarlem 2 makkelijk met 17-11. Ook Die Haghe 4 is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de reserve tweede klasse en is dus net als VEO een gelijkwaardige tegenstander. Al zullen de Haarlemmers wel de kansen die ze krijgen meer moeten benutten. Die Haghe 4 won vorige week van Aurora 2 met 18-14.

Haarlem 1 treft zondag een bekende tegenstander in de vorm van Sporting West. Deze tegenstander is een zeer bekende van de Haarlemmers. Al 22 keer stonden deze teams afgelopen jaren tegenover elkaar. Haarlem bleek in die 22 keer 13 keer de sterkste, dus dit team ligt de Haarlemmers wel . De grootste overwinning van de Haarlemmers was in het seizoen 2007/2008 waar de Haarlemmers aan het langste eind trokken met 20-9. Voor de ouderen onder ons een leuk weetje. Voordat Sporting West bestond was 1 van de voorlopers van deze vereniging Landlust, staat in de archieven. Op 4 maart 1961 speelden de Haarlemmers tegen Landlust 7-7. De vereniging is een fusie tussen Landlust, TCNH (Touring Club Noord Holland) en Hespa.

Geschreven door: Joop Aarsen