Verslag A1: “Moeten we dan alles zo verliezen?”

Op zaterdag 14 april speelden we met onze A1 tegen de A1 van Sporting West. Dit team, dat na de eerste helft van het veldseizoen met overtuiging bovenaan stond, is bekend onder de spelers van Haarlem. Niet alleen hebben we al vaker tegen deze tegenstander gespeeld, ook is dit het team van ex-HKC’er Tim. Ondertussen hebben we een ‘nieuwe’ Tim in ons team en hoewel we de uitwedstrijd met een flink puntenverschil hadden verloren, stonden we allemaal vol vertrouwen op het veld.

Het nieuwe vertrouwen was tijdens de wedstrijd goed te merken. We speelden goed korfbal en hielden ons aan de afspraken zoals die gemaakt waren tijdens de trainingen en voorgaande wedstrijden. Het spel van Sporting West daarentegen leek in geen manier op het spel wat ze tijdens het eerdere duel lieten zien. Misschien kwam het door het goede verdedigen of het grote veld, Sporting West had in ieder geval duidelijk moeite met de wedstrijd. De stand ging dan ook erg gelijk op: met 6-4 gingen we de rust in.

Na de rust bleven we gelijk opgaan, tot Sporting West met nog 13 minuten op de klok op 8-9 voorsprong kwam. Deze voorsprong was gelukkig van korte duur, want twee minuten later maakten wij weer de gelijkmaker: 9-9. Zo bleef het tot in de laatste minuut gelijk. En toen gebeurde het. Met nog 1 minuut te gaan kregen we een, misschien niet geheel terechte, strafworp tegen. ‘Moeten we dan alles zo verliezen?!’ schreeuwt Peter vanaf de zijlijn samen met een aantal andere woorden die ik voor de eventuele jonge lezers hier niet zal herhalen.

Maar verliezen deden we niet: vlak voor het eindsignaal maakt Mark een prachtige omdraaibal vanuit de aangeef die nog net de korf in rolt. De eindstand: 10-10. De eerste punten van dit seizoen zijn binnen.

Geschreven door: Jelle Stringer