Verslag A1: “Zenden en ontvangen”

Normaal wordt het verslag gemaakt door degene die het vijfde doelpunt doorlaat, maar met de aanvoerster van Haarlem A1 (Suze) had ik een geheime afspraak gemaakt dat als er minder dan 10 doelpunten zouden worden doorgelaten ik het verslag zou maken en zoals u in dit verslag kunt lezen zal hebben we er maar 9 doorgelaten. DUS…

Na de zeer slechte wedstrijd (tweede helft) van vorige week moesten de kopjes of neusjes weer dezelfde kant op. De stelling van vorige week was “maak van alles zand dan kom je vanzelf uit de put” naar de stelling van deze week: “zenden en ontvangen”. Ik zal u het verhaal besparen, maar we moeten duidelijker met elkaar communiceren en alles in de feed-forward. Vanwege blessures en wissels moesten de vakken weer door elkaar gegooid worden. Als eerste moest de kampioensprikkels worden beheerst. Wat zijn die prikkels dan? Bij iemand die NERVEUS is zijn alle zintuigen overmatig alert, waardoor iedere prikkel een reactie veroorzaakt die groter is dan in andere omstandigheden te verwachten zou zijn. Vaak wordt er een kriebelig gevoel in de buik ervaren. De oorzaak is vaak dat men iets verwacht en daarop moet wachten. Dit moet uitmonden in een piekervaring waarbij het vreugdevolle en opwindende moment overgaat in intens geluk, welbevinden en verwondering. Namelijk het KAMPIOENSCHAP.

Maar voor dat het zover was moesten we ook eerst nog drie wedstrijden winnen. De eerste wedstrijd van de drie was de wedstrijd tegen Atlantis A1. Ze staan onderaan maar zijn wel een korfballende ploeg met terugvallende snelle heren. Het probleem van de eerste wedstrijd was dat we ons de wedstrijd uit schoten en geen antwoord hadden op de terugvallende heren. In de tweede helft alles recht gezet maar toch moeizaam gewonnen. DUS…

Twee dagen trainen om de rust in het schot krijgen en dubbelen om de terugvallende heren uit te schakelen. Op vrijdag tegen de A2 oefenen was wel nuttig, maar ging niet al te goed met als resultaat veel onrust in de nieuwe vakken (ze waren niet met het kampioenschap bezig maar met de vakken).

In het praatje voor de wedstrijd waren we nog steeds met de vakken bezig en met de wedstrijd en niet met de 1e plaats (dat was in ieder geval gelukt). De wedstrijd begon en je zag gelijk dat we beter waren dan vorige week en dat iedereen scherp was en voor elkaar wilde spelen en natuurlijk ons dodelijke wapen, veel positiewisselingen en hoog bal tempo. Voordat Atlantis A1 doorhad dat de wedstrijd was begonnen stonden ze al 0-3 achter. Door het hoge tempo was ons schotpercentage zeer hoog en had het terugvallen geen zin. We konden uitlopen met een ruststand van 5-11. Atlantis scoorde nog wel vaak met hun sterke wapen, het schot uit beweging achter de paal. Ook al zaten we er dicht op, ze waren niet te verdedigen.

In de rust heb ik wel het probleem van de wedstrijd besproken, dat we niet of te laat in de eerste aangeef komen en daardoor komt het eerste schot te laat. De scherpte was ook te zien in de tweede helft en dan kan je met een gerust hard wisselen om de pijntjes en kleine blessures uit te geven. Jelle zat al aan de kant met een dikke enkel en Tim ging er uit vanwege last van zijn knie (inval Abel en goed voor 2 doelpunten), daarna komt Madelief nog even spelen voor Inge (was ziek geweest) ondertussen was de stand al aardig opgelopen naar 8-20. We moesten door blijven scoren om de fout van vorige week goed te maken en het verschil in doelsaldo te verkleinen. Met 10 minuten voor tijd nog even twee B1 spelers ingezet, Olav en Rinske. Olav scoorde gelijk met een afstandsschot. We hebben de wedstrijd uit eindelijk gewonnen met 9-24 en 10 van de 13 spelers hebben gescoord.

We hebben nog steeds een achterstand van 16 doelpunten op Pernix, maar het werd de volgende zaterdag een spannende dag. De nummers 2 en 3 moeten tegen elkaar (TOP-Pernix) en wij moeten tegen Sporting West. Dit moet te doen zijn, al hebben we het daar wel moeilijk gehad. NU DE ALS.

Als Pernix verloor kon Haarlem A1 die zaterdag al kampioen worden, anders zou de week er op de strijd uit tegen Pernix bevochten moeten worden.

Inmiddels weten we het eindresultaat: zowel de A1 als de A2 zijn kampioen geworden. Een zeer knappe presentatie! – Redactie

Geschreven door: Peter Kooij