Verslag Koninginneclinic Britsum – 30 april

Details Written by webdesign Published: 05/05/2014
KoninginneclinicOp 30 april hebben Carla, Inge, Olav en Jim meegedaan met de koninginne-clinic van de korfbalstars in Britsum (Fr.). Omdat Friesland best een eind weg is, zijn we dinsdag al op pad gegaan naar Sneek waar we twee dagen in de StayOkay verbleven. Woensdagochtend kwamen we rond kwart over negen aan bij kv CSL. Iedereen kreeg een t-shirt met een naamsticker en daarna vertrokken ze naar het veld.

Er werd begonnen met een warming-up met spelletjes. Na een half uurtje begon de echte training. Uitleg over techniek en balans, afgewisseld met verschillende soorten doorloopballen. Daarna was het tijd voor schieten, uiteraard ook met uitleg. Tussendoor was er tijd voor drinkpauzes, wat ook wel nodig was, want het was al lekker warm geworden. In de middag was er een lunch en een grote pauze.

Na de lunchpauze werd er aandacht besteed aan verdedigen met verschillende opdrachten en oefeningen. Weer was er een kleine pauze & nog wat tijd om te schieten en daarna werden er partijtjes gespeeld. Bij de C-dames was het de vraag of het Friesland tegen Haarlem zou worden of toch de jongens tegen de meisjes.

Rond 4 uur was het einde van de clinic. Veel verhitte gezichten verlieten het veld. Het was een vermoeide dag, maar zeer geslaagd. 5-6 uur korfballen is best wel veel, maar op mijn vraag aan de kinderen of ze echt iets geleerd hadden, zeiden ze alle vier: “JA!”. Gelukkig waren ze niet te moe om ’s avonds nog lekker naar de pizzeria in Sneek te gaan.

Koninginneclinic 3

Koninginneclinic 5 Koninginneclinic 6

 

(Meer foto’s van de Koninginneclinic zijn hier terug te vinden)