Voorbeschouwing Haarlem – Refleks

Details Written by webdesign Published: 29/11/2013
haarlemlogo Wat kunnen we verwachten zondag van de wedstrijd? Als we naar de standen kijken, lijkt het een spannende wedstrijd te worden tussen ploegen die strijden tegen degradatie. Echter, Haarlem 1 is hopeloos uit vorm. Op het veld werden we nog “geveegd” door Refleks met een schamele 9-22, voor Refleks wel te verstaan. Zelfs Wion, waar op het veld nog 19-19 als eindstand te noteren viel, won overtuigend van Haarlem met 12-21 in de zaal, en van de uitslag tegen Phoenix werden we als Haarlem supporters ook niet vrolijk, het werd 32-16.

 

Het scorend vermogen is niet anders dan in andere jaargangen; het is niet geweldig, maar genoeg voor behoud in de eerste klasse, voor zover een klein lichtpuntje. Het probleem ligt op het verdedigende vlak. Nemen we het veld als voorbeeld. We zijn nu op de helft van het veld en hebben inmiddels al 130 punten tegen en 91 voor. Ter vergelijking, vorig jaar hadden we pas 86 punten tegen en 81 voor. Meer dan 6 doelpunten meer tegen per wedstrijd. Wat kunnen de oorzaken zijn?

Er zijn natuurlijk wel spelerswisselingen geweest. Vorig jaar speelde Haarlem nog met Steven en Leyandra Dijkstra in de gelederen, maar de vervanging van die twee kunnen niet alleen het slechte verdedigen verklaren. Wim Schaap, de nieuwe hoofdtrainer, introduceerde zijn nieuwe spelwijze en dat heeft tijd nodig. Echter, dat zal zich sneller weerspiegelen in de aanval dan in de verdediging waar het spel van de tegenstander bepalend is. Waarschijnlijk is het een combinatie van “aan elkaar wennen”, “vorm” en “zelfvertrouwen”.

Bovenin de competitie meedraaien is te veel gevraagd, maar dit Haarlem kan beter dan het tot nu toe laat zien. Hopen is het, dat ze er aankomende zondag een wedstrijd van kunnen maken.

 

article_end