Voorbeschouwing veldseizoen

Details Written by webdesign Published: 29/08/2013
Onze huisreporter Joop Aarsen is in de pen geklommen, om zijn licht te laten schijnen op de senioren en junioren voor dit veld seizoen, lees hieronder zijn voor beschouwing  

 

 

Spelers klaar? , scheidsrechters klaar? , supporters klaar? Vrijwilligers klaar? Starten dan maar.

Na een welverdiende vakantie voor iedereen waarbij uitrusten , lekker luieren , en genieten van de vrije tijd de hoofdmoot was , staat de competitie weer voor de deur.
De trainingen zijn alweer een paar weken bezig en ook zijn er oefenwedstrijden geweest voor de selectie en de A-junioren, met leuke resultaten.
Het wordt een bruisend seizoen, waarbij het honderd jarig jubileum word gevierd met veel activiteiten voor iedereen. Natuurlijk hopen we ook in dit speciale jaar op geweldige prestaties van alle teams om het honderd jarig jubileum nog meer glans te geven.
Hoe staan de teams ervoor en wat kunnen we van ze verwachten komend seizoen? Natuurlijk is het koffiedik kijken en een glazen bol heb ik nog niet in mijn bezit. Maar met een beetje ervaring en veel kijken naar andere verenigingen en veeeeeel lezen over verenigingen heb ik mij weer een beetje verdiept in de veldcompetitie.
Haarlem 1 is dankzij een overwinning in een beslissingswedstrijd in de eerste klasse gebleven.
Dit seizoen is Haarlem 1 weer in een zware poule ingedeeld en zij zullen zeker niet in aanmerking komen voor het kampioenschap in deze klasse. BEP , Roda en Rapid zijn zeer zware tegenstanders en zullen voor het kampioenschap gaan. Met Refleks , Wion , Fiks en Phoenix in dezelfde poule zal Haarlem zeker moeten gaan voor de plaats 4 of 5 wat handhaving zou betekenen. Alle plaatsen hoger is meegenomen en zeer verdienstelijk.
Handhaving en een stabiele eersteklasser worden is denk ik de insteek voor Haarlem dit seizoen.
Haarlem 2 zit weer in een zuidelijke ( Den Haag en omstreken) poule en zal tegen teams als Ready en die Haghe fysiek aan de bak moeten. Deze ploegen liggen ons meestal niet zo lekker. Maar een plaats bij de eerste 4 moet haalbaar zijn.
Haarlem 3 mag niet mopperen met de teamindeling als ik zo de teams zie waar ze tegen moeten. Een leuke poule waar het alle kanten op kan en je eerste kan worden maar ook zomaar vijfde of zesde. Ligt aan de vorm van de dag en het geluk wat in deze klasse soms zeer cruciaal is.
Haarlem 4 zal blanco de competitie ingaan ( veelal het oude vijfde) en zal weer een gezellig korfbalteam worden die zomaar van nummer 1 kan winnen en de week erop weer kan verliezen van nummer laatst. Toch kan Haarlem 4 zomaar bovenin meedraaien als de taken goed uitgevoerd worden en dit jaar niet met teveel mutaties te maken krijgt.
Haarlem A1 is vergeleken met vorig jaar vernieuwd met wat A2 junioren en wat B aspiranten
Een verslechtering is dat zeker niet als je de wedstrijden gezien hebt tegen Oosterkwartier en Aurora. Met wat oudere A junioren met ervaring en wat jonge B-tjes is het een leuke mix wat wel eens verassende resultaten neer kan gaan zetten. Niet gek opkijken als dit team mee gaat doen bij de eerste drie plekken.
Haarlem A2 onder leiding van Karel zit in een leuke poule met gelijkwaardige tegenstanders.
Dit team zal zeker bij de eerste plaatsen kunnen eindigen gezien de tegenstanders die ook veel uit oude B-tjes bestaan.
Kortom het word weer een leuke competitie waarin het alle kanten uit kan. Zou ik alles goed hebben, dan zou ik wel meedoen met de toto. Ik wijs u er dan ook op dat u aan deze voorspellingen geen garanties of rechten kunnen worden ontleend, resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor het komend seizoen.
Ik zie jullie allemaal weer op welk veld dan ook, en hoop op een sportief , succesvol maar vooral gezellig seizoen in dit bijzondere jubileumjaar.