Zaalcompetitie, de voorspellingen deel 2

Details Written by Kai Published: 31/10/2013
korfbalDe C- en D-teams

De C1 is ingedeeld in een poule met daarin twee teams die ook al op het veld hun tegenstanders waren: Rohda C1 en Atlantis C1. Onze C1, ongeslagen kampioen op het veld, speelt in de zaal ook 2e klasse wedstrijdsport. Daar staan ze tegen de tweede C teams van de grote drie clubs van over het kanaal: KZ C2, Groen Geel C2 en Bep C2. Gezien de prestaties van deze teams op het veld moet Haarlem C1 goed partij kunnen bieden. Meest gevaarlijk tegenstanders lijken op voorhand Groen Geel C2, die op het veld nog 1e klasse speelde en Kios C1 die ook al zonder verliespartij kampioen werd. Mijn voorspelling is dat onze C1 mee gaat doen voor het eremetaal.

 

Haarlem C2 gaat in de zaal 3e klasse spelen, dat is best hoog voor een eerste jaars C team. In hun poule drie teams die ook op het veld tegenstanders waren: Furore C1, Bep C3 en Apollo C1. Alleen van Apollo werd met één puntje verschil verloren. Wel zit ZKC’31 C2 in hun poule en zij zijn met overmacht kampioen geworden op het veld en daardoor zeker ook favoriet voor het kampioenschap in de zaal. Mijn glazen bol voorspelt een plek bij de eerste drie.

Onze D1 speelt in de zaal 1e klasse en komt in hun poule alleen goede tegenstanders tegen. Met twee teams hebben ze op het veld al kennisgemaakt: Tempo D1 en Top C2. Vooral de laatste was op het veld nog een maatje te groot. Helemaal geen probleem, onze D1 gaat veel leren dit zaalseizoen en met zoveel talent moeten ze kunnen eindigen in de middenmoot.

Dan de D2, op het veld alleen afgetroefd door stadsgenoot Oosterkwartier. Een goed team met een mix van tweede en eerste jaars D. Veel kinderen schuren al tegen de D1 aan en ik voorspel dat ze goed gaan meedoen in de zaal, ondanks zware tegenstanders. Ik schat een plek middenin.

Morgen de A- en B-teams…

article_end