Zaalcompetitie, de voorspellingen deel 3

Details Written by webdesign Published: 31/10/2013
korfbalDe A- en B-teams

Haarlem A1 komt in de zaal ook weer uit in de 2e klasse wedstrijdsport. Ze vinden in hun poule twee bekenden, namelijk Velocitas A2 en Rapid A1. Van Rapid werd op het veld verloren en tegen Velocitas speelden ze gelijk. Pernix A1 en Madjoe A1 spelen 1e klasse op het veld, geen makkelijke tegenstanders dus. Aurora A1 en De Meervogels A2 moeten kunnen, zoals dat heet. Echter, stadsderby’s tegen Rapid en Aurora zijn altijd wedstrijden op zich en vallen van te voren niet goed te voorspellen. Verdedigend lijkt alles op orde, het aantal doelpunten moet in de zaal echt hoger willen we mee gaan doen. Op het veld viel het kwartje vaak net de verkeerde kant op dus die stand is wat vertekend. Ik schat onze A1 in op een plaats bij de top 3.

 

De A2 werd op het veld geplaagd door afzeggingen van spelers. Vaak werd er in wisselende samenstellingen gespeeld. Gezien de kwaliteit van de spelers die in deze ploeg zitten zou onze A2 het makkelijk moeten hebben in de vierde klasse en misschien wel in de derde klasse thuishoren. Echter, de spelers en speelsters hadden op het veld hun draai nog niet gevonden. Als dit team hechter wordt en iedereen aan elkaar went, gaan ze hogen ogen gooien en een plaats in de top 3 moet zeker haalbaar zijn.

Haarlem B1 is in een hoge 2e klasse geplaats. Met veel nieuwe spelers voor het eerst in de B wordt dat een lastige klus. Zeker gezien de tegenstanders in hun poule. Neem als voorbeeld Rapid B1, die op het veld makkelijk mee komt in de 1e klasse, of Blauw Wit B1 uit diezelfde 1e klasse poule. Ook Aurora B1 is een erg goede ploeg die al jaren wedstrijdsport speelt. Verdedigend had de B1 het aardig voor elkaar, probleem was het scoren. Als we de B1 aan het scoren krijgen is er geen man overboord, ik blijf optimistisch en zeg dat ze op een vijfde plaats gaan eindigen.

De B2 van Haarlem werd ook geplaagd door veel opzeggingen, uit mijn hoofd zeker vier spelers. Thomas werd doorgeschoven naar de B1 zodat er nog maar weinig spelers overbleven uit de ploeg van vorig jaar. Dat is natuurlijk even wennen. Maar met het plezier en doorzettingsvermogen van deze ploeg gaan ze in de zaal vast beter spelen. Ingedeeld in de vijfde klasse schat ik deze ploeg hoog in. Een plaats bij de eerste drie moet kunnen.

Dit was de vooruitblik op onze jeugd in de zaal. Ik hoop u weer te zien in de verschillende sporthallen om daar samen veel leuke en spannende wedstrijden te beleven.

article_end