50-jarig jubileum Peter Bartman (KNKV & HKC Haarlem)

005Onze vereniging kent een groot aantal leden die al sinds jaar en dag lid zijn. Zo nu en dan bereiken zij een nieuwe mijlpaal in hun lidmaatschap van de vereniging of van de korfbalbond KNKV, en daarvoor willen we ze graag in het zonnetje zetten. Voorheen gebeurde dit op de nieuwjaarsreceptie, maar vanaf nu kunnen de jubilarissen rekenen op een huisbezoekje van onze voorzitter. En daarvan doen we uiteraard verslag op de website! Peter Bartman (wie anders, zou ik haast willen zeggen) mag het spits afbijten. Hij viert zijn 50-jarig lidmaatschap van zowel HKC Haarlem als het KNKV. Hans ging bij hem langs.

In 1967 is Peter begonnen met de werkzaamheden voor HKC Haarlem als voorzitter van de jeugdcommissie. Dat heeft hij acht jaar gedaan. Tussendoor werd Peter ook nog voorzitter van de Lotto/Toto-commissie en voorzitter van het Pinksterkamp. Overigens is het Pinksterkamp ook door Peter zélf opgericht en is hij dus de grondlegger van de nog steeds zeer populaire en gezellige Pinksterkampen waar onze jeugd ieder jaar naar uitkijkt.

In 1975 werd hij voorzitter van de vereniging. Deze functie heeft hij tot 1984 vervuld, dus totaal 9 jaar. Naast het voorzitterschap was hij ook afgevaardigde naar het KNKV en initiator van het regio-overleg Kennemerland en lid van de Haarlemse Sportraad.

Vanaf 1993 is hij gestart met de klaverjasavonden en werd hij voorzitter van diverse commissies; redactie en jubileumcommissie. Bij de jubileumcommissie was Peter zeer betrokken bij de organisatie van het 100-jarig bestaan van de vereniging. Op de ledenvergadering van 2014 heeft Peter een officiële onderscheiding mogen ontvangen van de burgermeester van Haarlemmerliede, de heer Raymond van Haeften. Hij werd benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Een citaat uit de speech van de burgermeester:

“Betrokkene kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenwerking heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd”

Al met al een bekroning van een zeer imposante loopbaan als vrijwilliger van onze vereniging en het KNKV. Peter, gefeliciteerd en ontzettend bedankt!

009008010