A1 verliest nipt van Ons Eibernest, maar dat is ze vergeven!

a1 2016 2017In een weekeinde waarin een aantal teams kampioen zijn geworden heb je misschien al snel dat de euforie van die kampioenschappen de prestaties van alle andere teams een beetje het licht ontnemen. Natuurlijk zijn die kampioenschappen fantastisch. En wat mij betreft ook zeer gegund, juist aan deze teams. Maar dan wil je toch ook nog iets schrijven over de wedstrijd van onze A1. En ik zou mezelf niet zijn als het alleen maar een opsomming van de doelpunten zou zijn: 1-1 Lloyd, 2-1 Mark, 3-1 Chloë en 4-2 Maaike.

Als er een team is die ik een kampioenschap zou toewensen dan is het onze A1 wel. Ik heb ze leren kennen als hele leuke en sociale jong volwassenen, die niet alleen bezig zijn met hun eigen team maar zich ook veel inzetten voor de hele vereniging. Daarnaast heb ik het gevoel dat ze ook steeds meer een team zijn geworden. Dat komt volgens mij het beste tot uiting in dat vanaf het moment dat ze met z’n achten zijn gaan spelen, zonder spelers over te slaan, ze ook beter zijn gaan korfballen. En in mijn ogen telkens weer aantonen dat ze toch echt wel kunnen korfballen en steeds beter worden. Voor mij zijn ze een voorbeeld voor iedereen in de vereniging.

De vele ballen vandaag, die wanneer ze waren begrepen door de medespeler geniaal waren geweest, maar nu totaal een flop, kan ik onze A1 totaal niet kwalijk nemen. De gemiste kansen tussen de 5-4 van Lloyd, de 6-6 van Luce en de 7-7 van Lloyd na een mooie actie van Jelle zijn ze vergeven. De gemiste strafworp voor de 8-8 baalt ze zelf waarschijnlijk meer van dan dat ik en haar teamgenoten haar kwalijk zullen nemen. En dus bleef het bij 7-8. Als je bedenkt dat onze A1 de uitwedstrijd met 16-6 kansloos had verloren, is dat toch best een goede uitslag.

Ik stem voor om ondanks dat onze A1 geen eerste in de poule zal worden ze bij de eerstkomende kampioenparade toch te huldigen als kampioenen.

Who’s in favour?