A1 wint de tweede helft tegen Madjoe met 7-8

haarlemlogoHet verschil tussen winnen en verliezen kan soms liggen in de kleine dingen: net even wel of net even niet

Net even een splitsende pass met je vingers aanraken waardoor de bal net even niet lekker aankomt bij de vrijstaande speler en er net even meer druk op hem komt voor het schot. Net even een afvang winnen of de bal net even weg kunnen tikken terwijl anders de tegenstander de bal vrij makkelijk in de korf kan gooien.

Net even iets feller in het duel waardoor je fouten afdwingt. Iedereen net even iets beter gefocust en bij de les, waardoor de vrije of strafworp er wel in gaat. Net even een stapje eerder waardoor je de doorlopende speler wel kan opvangen en hij geen doorloopbal kan maken. Net even een betere conditie waardoor je je tegenstander moe maakt en daardoor net even meer kansen krijgt. Net even een seconde eerder overnemen en het schot daardoor net even blokken. Net even de beslissing van de scheidsrechter mee krijgen in plaats van net even tegen (in deze wedstrijd overigens prima gefloten door de scheidsrechter). Net even iets slimmere plays waarmee je de tegenstander net even kan verrassen. Net even het geluk hebben dat de bal net even wel vanaf de rand in de korf valt in plaats van dat hij er net even uitspringt.

Wat in de tweede helft wel lukte bij de A1 (na waarschijnlijk een donderspeech van de coaches) lukte helaas niet in de eerste helft. Madjoe won de eerste helft met 11-3. Maar de tweede helft toont wel aan dat onze A1 het “net even” wel gewoon in zich heeft.