Alleen maar winnaars op fantastische familiedag

Zondag 18 juni was het niet alleen Vaderdag maar was ook de seizoensafsluiting met onze Familiedag-traditie. De dag was georganiseerd door een bonte groep van vrijwilligers die bijeen gebracht was door onze gewaardeerde vrijwilligerscommissie. Zij danken al de HKC Haarlemmers die vooraf en tijdens de dag gevraagd en ongevraagd een handje hebben toegestoken.

Er hadden zich maar liefst acht ploegen aangemeld die gingen strijden voor de familiedag wisselbeker. Om de ploegen meer te laten spelen, werd dit jaar het poulesysteeem losgelaten en werd een halve competitie gespeeld. Dit bleek een groot succes. Wel moesten in verband met de hitte de wedstrijden ingekort worden en zullen sommige deelnemers een dag later meer dan normaal pijntjes hebben gevoeld. Uiteindelijk grepen de talenten van  “Vriend”’ de felbegeerde wisselbeker. Zij lieten in willekeurige volgorde “Ouders C1”, “Inavanti”, “The Minions”, “Ouders D1”, “Survivors”, “Ouders E/F” en “De Toekomst van Sporting West” achter zich. Een bijzonder complement gaat uit naar deze Amsterdamse recreantengroep die zeer tevreden was over het toernooi. Zij gaan in de herfst tegen onze recreanten spelen en hebben zich nu al voor de Familiedag 2018 aangemeld. The Minions werden beloond met een taart voor het best verklede team.

Bij de Familiedag gaat de jeugd steeds met alle activiteiten van de senioren meedoen. Toch waren er ook nog speciale spelletjes voor de kids, die druk en met plezier bezocht werden. Dit houden we erin voor 2018!

Het priktoernooi was drukbezet, met maar liefst 32 koppels, waaronder veel van onze jeugdige toekomst. In de week voorafgaand aan het priktoernooi was er fel getraind door de “usual suspects” die al jarenlang dominantie nastreven. Groot was dan ook de verassing toen Zoë en Carlijn met opvallend gemak Erwin en Hans van den Hoek versloegen in de finale. Petje af voor deze dames en een generatiewissel lijkt in de maak.

Bij de Leo Reijns-bokaal gaat het erom wie van de “Leo-afstand” zoveel mogelijk van de tien kansen verzilverd. Hoe lang die Leo afstand precies is, weten alleen nog maar een aantal routiniers op onze vereniging, maar die vertelden het de nieuwe generatie gelukkig net op tijd. Hans van den Hoek wist na een aantal jaren eindelijk Ton weer achter zich te laten. Zijn naam wordt daarom binnenkort in de beker gegraveerd. Bij de dames was routinier Nel niet te kloppen en zij ging met de beroemde handdoek naar huis. Voor het eerst werd ook de jeugdbokaal uitgereikt en die ging naar het jonge talent Jonas.

De dag werd afgesloten met een perfecte barbecue die verzorgd werd door Nicole. Tot slot vroeg ik aan de jeugdige winnaar Jonas wat hij van alles vond. “Ik ben heel blij”, zei hij. Tja, beter kan ik Familiedag 2017 niet samenvatten.

Check voor alle foto’s van deze fantastische dag op onze Facebook-pagina!