Beachkorfbal weer een groot succes!

Vorig jaar was het nog zo koud en guur op het Noordwijkse strand, maar ondanks dat we met een vol wolkendek uit Haarlem vertrokken begon bij aankomst in Noordwijk alles open te breken en waren er in de middag zelfs geen wolkjes te ontdekken. Drie keer hoera voor de uitvinding van non-stickie-zonnebrandcrème. Gewoon fantastisch weer voor een leuk en sportief dagje op het strand.

Vanuit Haarlem waren er deze keer vier teams afgezonden naar dit in totaal door 86 teams bezochte toernooi wat jaarlijks – overigens prima – georganiseerd wordt door Fluks: onze A1, A2/A3, C1 en een combinatieteam C2/B1.

Beachkorfbal blijft altijd leuk om naar te kijken. Alleen al vanwege de ietwat afwijkende regels, de achtergrond met zee en duinen, het gestuntel in het zware zand en de vele duikpartijen om de bal te veroveren. En afgezien van gelukkig een beperkt aantal veel te fanatieke dwazen werd er vooral voor het plezier gespeeld. Op een gegeven moment werd het sport om vanuit de hoeken van het veld op de korf te gaan schieten, want dan konden er twee korfpunten verdiend worden.

En afgezien van het plezier werd er ook nog gepresteerd. Na afloop konden er twee bekers mee naar huis genomen worden. De zesde van Nederland had totaal geen tegenstand gehad en won met overmacht in hun poule. Het was soms niet eens leuk om naar hun wedstrijden te kijken vanwege het te grote lengte-/klassenverschil. De C2/B1 moesten er meer voor doen, maar hadden ook heel knap in hun poule alle wedstrijden gewonnen. De A1 en A2 werden beide vierde in hun poule, waarin zelfs oude bekenden uit de reguliere competitie tegenover hun stonden.

Eenmaal terug in Haarlem was de BBQ al aangestoken en hebben de spelers nog lekker in het avondzonnetje kunnen nagenieten van een fantastisch leuke dag.

Dank je wel Mariska!

 

Geschreven door: Kees van den Berg