Belangrijke overwinning voor Haarlem A1!

Afgelopen zaterdag speelden we tegen Velocitas A2. Een belangrijke wedstrijd want Velocitas stond ook hoog in de poule. We waren daarom iets meer gespannen dan normaal. Voor de wedstrijd hadden we tijdens de bespreking drie doelen gesteld: winnen, duidelijk winnen en met plezier winnen.

We begonnen sterk aan de wedstrijd, de 2-0 voorsprong was snel binnen. Velocitas kon goed bijblijven door hun goede spel, waardoor het puntenverschil steeds niet groter werd dan twee. Vanuit ons werd er erg goed verdedigd door het vak van Nika, Suze, Rohan en Jasper en kwam de aanval van het andere vak (Lieke, Madelief, Brendan en Dylan) niet tot scoren. De ruststand was dan ook 7-5.

De tweede helft begonnen we sterk. Het verschil liep verder op. Beide vakken scoorden nu makkelijker. We bleven geconcentreerd spelen, hielden de verdediging dicht en speelden de wedstrijd uit. Na afloop van de wedstrijd keken we naar het scorebord en zagen 18-8 staan als einduitslag. Dat was een groter verschil dan we gevoelsmatig dachten, maar wel een verdiende overwinning!

Deze overwinning brengt ons dichter bij het kampioenschap. Onze nieuwe concurrent is DES A1 met vier punten achterstand op ons, maar zij hebben een wedstrijd minder gespeeld. Nu twee weken trainen met een vrij weekend ertussen. Het weekend daarop, 25 januari, spelen wij uit tegen DES. We hebben er zin in!Geschreven door: Madelief (A1)