C1 gemakkelijk voorbij Madjoe

Op voorhand was ik nog een beetje – niet zozeer zenuwachtig maar meer – in afwachting van het te verwachten niveau van de tegenstanders van onze C1. Madjoe was in de tweede klasse veld nog tweede geworden in een poule met AWDTV C1 (onverslagen kampioen), Blauw Wit C1 en KVA C1. Op zich verenigingen die toch altijd wel aardige teams op het veld kunnen zetten. En op voorhand betitelden de coaches dit team nog als mogelijk de zwaarste tegenstander van de poule (hoewel dat natuurlijk altijd maar afwachten is).

Maar zoals het scoreverloop laat zien hadden onze kanjers niet veel moeite:   1-0 doorloop Manisya, 2-0 doorloop Manisya, 3-0 schot Olav, 4-0 schot Olav, 5-0 doorloop Zoë, 6-0 doorloop Rik, 7-0 schot Esmee, rust, 8-0 omdraai vanuit onder paal schot Dylan, 9-0 schot Manisya, 10-0 doorloop Abel na mooie diepe bal van Manisya, 11-0 stapje naar achter schot van Olav en eindstand 12-0 schot Milo van onder de paal.

Het gekke is dat ik na het eerste kwartier bij mezelf bemerkte dat ik heel anders naar de wedstrijd ging zitten kijken. Het was een leuke – weliswaar vrij eenzijdige – wedstrijd waarin onze kanjers leuk korfbal lieten zien. Met een tegenstander die verdedigend nog best aardig weerstand bood, maar aanvallend gewoon niet tot scoren kwam.

En normaliter zit ik daar dan als ouder met de normale “ouder-spanning” naar mijn kind te kijken. Maar gaandeweg de wedstrijd zat ik te bedenken wat ik, als ik trainer coach van dit team zou zijn, nog zou willen verbeteren aan dit team. Ik weet niet hoe het met u is, maar bij zo’n goed team, met zulke talenten, vind ik wel dat je kritischer mag gaan kijken om ze nog beter te maken dan ze nu al zijn.

En als ik dan toch iets van opbouwende kritiek zou mogen uiten (ik doe het gewoon), zonder de twee prima coaches voor het hoofd te willen stoten, zou ik graag in de aanval soms een hogere balsnelheid willen zien, met gelijk daar achteraan de loopactie. Nu zag ik bijvoorbeeld regelmatig iemand in de aangeef de bal krijgen, waarna de andere drie eerst hun plekje gingen opzoeken voordat ze de actie maakten. Dat kan volgens mij dynamischer.

Maar verder heb ik vooral genoten.