Info & Regelementen

Het blijkt toch iedere keer weer een lastig spelletje, dat korfbal. Daarom nu voor alle trainers, coachen, scheidsrechters, spelers, ouders en andere toeschouwers deze nieuwe sectie: “Info & Regelementen”. Hier vind je informatie over de spelregels en alle randzaken rondom de wedstrijden. Ook kun je nu je eigen spelregelkennis testen d.m.v. de officiële KNKV-spelregeltest. Zorg dat je op de hoogte bent en kom langs de lijn of in het veld nooit meer voor verrassingen te staan.

Spelbepalingen
Hoelang duurt een wedstrijd van de C-aspiranten en hoe groot moet het veld zijn? Hoe vaak mag er gewisseld worden bij de E-pupillen en spelen zij met een 4’tje of een 3’tje? Wisselen de D-pupillen per twee doelpunten of gaat dat op tijd? De antwoorden op dat soort vragen zijn terug te vinden in “De Spelbepalingen”.

4Korfball
Sinds dit jaar speelt de E- en F-jeugd het vernieuwde 4Korfball. Hierbij horen ook nieuwe spelregels en om de scheidsrechters en trainer/coaches te helpen bij het goed toepassen van deze spelregels heeft het KNKV een document opgesteld met de belangrijkste richtlijnen. Dit document is hier terug te lezen.

Scheidsrechtersinformatie
Alle informatie omtrent scheidsrechterzaken in de regio Noord-West (website van Nel Koopman).

Officiële spelregels
Het officiële spelregelboek “Spelregels Korfbal 2013”, uitgegeven door het Koninklijk Nederlandse Korfbalverbond (KNKV).

Test je spelregelkennis
Denk jij dat je alles al weet? Doe dan eens de officiële KNKV Spelregel Kennistest! Er zijn verschillende sets opgaven, met een verschillende moeilijkheidsgraad. Zo kun je zelf kiezen of je wilt weten of je voldoende spelregels kent om wedstrijden goed te kunnen spelen, maar je kunt de vragensets ook als voorbereiding gebruiken op een examen van de Basisopleiding van het KNKV.