Corona update: “Mogen we weer?!”

Iedereen die gisteravond voor de TV zat te kijken, dacht waarschijnlijk hetzelfde: “Ik hoop dat we weer mogen korfballen!” En inderdaad zijn er een aantal versoepelingen aangekondigd per 28 april, waaronder dat de jeugd “voor zover dat mogelijk is” weer voorzichtig mag gaan sporten op de club. Natuurlijk staat iedereen te trappelen om weer het veld op te gaan, zeker met dit heerlijke weer, máár… zo ver is het nog niet direct! Op dit moment wachten we als bestuur zijnde op richtlijnen vanuit de Gemeente Haarlem én het KNKV. Daarbij is de belangrijkste vraag: Is korfbal een sport die, onder bepaalde voorwaarden, veilig genoeg is om weer te gaan beoefenen? Anders gezegd: kunnen we weer gaan trainen en zo ja, hoe ziet zo’n training er dan uit?

We willen jullie graag op de hoogte brengen over wat er nu binnen het bestuur en de TC besproken en onderzocht wordt. Hier is wat we tot nu toe weten over de nieuwe regels:

  • Kinderen tot 12 jaar mogen in trainingsvorm met elkaar sporten. Onderlinge wedstrijdjes zijn hierbij toegestaan, en dit alles zónder de 1,5 meter afstand.
  • Kinderen tussen 12 en 18 jaar mogen ook in trainingsvorm met elkaar sporten, maar moeten wél ten alle tijden 1,5 meter afstand houden tot elkaar. Dit maakt wedstrijdjes in het korfbal, dus direct onmogelijk.
  • Trainers zullen tijdens de trainingen 1,5 meter afstand moeten houden ten opzichten van alle kinderen, ongeacht de leeftijd van de kinderen.
  • Het clubhuis, de toiletten en de kleedkamers/douches mogen NIET gebruikt worden.
  • Ouders mogen NIET langs de lijn staan tijdens trainingen en mogen hun kinderen dus eigenlijk ook niet naar de club brengen en na de training weer ophalen. Tenzij ze hierbij 1,5 meter afstand bewaren.

Jullie zullen bij het lezen van deze regels begrijpen dat dit nogal wat uitdagingen met zich meebrengt. We zijn als bestuur en TC nu aan het kijken of we vanuit de bond en gemeente richtlijnen krijgen over hoe we als korfbalvereniging hiermee om moeten gaan. Komen richtlijnen en/of tips er niet, dan zullen we zelf moeten beslissen óf en zo ja, hóe wij een 1,5 meter korfbalclub voor ons zien.

Het maken van deze plannen heeft onze hoogste prioriteit en we hopen dat we jullie hier snel meer over kunnen vertellen. Tot die tijd verandert er nog even niks. Hopelijk tot snel en #staysafe allemaal!Geschreven door: Bestuur