D1 beroofd van het kampioenschap?

d1 2016 2017Afgelopen zaterdag was weer eens zo’n dag dat ik wilde dat ik me in tweeën kon splitsen. Maar ja, zolang “spiegels” alleen nog maar in het spelletje Clash Royale bestaan, zal ik me erbij neer moeten leggen dat ik soms wedstrijden van mijn kinderen via de app moet volgen. En vooral bij zo’n belangrijke uitwedstrijd om het kampioenschap tegen Fiks loop ik een klein beetje te balen. Terwijl mijn aanwezigheid toch niks zal veranderen aan wat voorbestemd is.

Maar erbij zijn is toch anders dan naar een telefoon staren. En dan zie je eerst 1-0 en 2-0 (achter) voorbij komen en ga je omdat je totaal niet weet hoe er gespeeld wordt gelijk een beetje wanhopen. Gelukkig komt bij de volgende pling 2-1 Dylan. Maar binnen een aantal minuten daarna verschijnt er 3-1 en 4-1 en spoken er al weer hele doemscenario’s door je hoofd. En krijg je weer hoop als vlak voor rust na de 4-2 van Milo en de 4-3 van Tieme, Carlijn de 5-4 aantekent.

Vlak na rust maakt Dylan de gelijkmaker 5-5, en hoop je op dat onze kanjers erop en erover zullen gaan. Maar helaas zie je dan weer 6-5 en 7-5 verschijnen en zakt de moed je weer in de schoenen. Gelukkig maakte Dylan weer de aansluitende treffer 7-6. En ga je rekenen, hoeveel minuten moeten ze nog… En dan zie je weer 8-6 en 8-7 Dylan, waardoor je in dezelfde rollercoaster van gedachtes komt die je net een paar minuten daarvoor ook hebt gehad: zetten onze kanjers nu door of laten ze het weer lopen? En weer 9-7 en 9-8 Milo. En weer 10-8 en 10-9 Carlijn. Tot het verlossende woordje “verloren” verschijnt. En dan zie je na afloop een aantal commentaren over de app voorbij komen en spreek je een aantal personen die erbij zijn geweest.

En dan hoor je verhalen zoals dat er best veel supporters van Fiks waren, die veel lawaai maakten (en commentaar op de scheidsrechter hadden). Op zich niks verkeerd mee, maar onze kanjers waren daardoor (en misschien ook wel door de zenuwen) toch een beetje aangeslagen.

Dat onze kanjers daar dan wat moeite mee hadden is tot daar aan toe (moeten ze maar aan wennen), maar als je dan ook nog hoort dat de scheidsrechter (een jongen van rond de 18-20) op een gegeven moment in de ogen van onze supporters hele rare beslissingen gaat nemen en feitelijk zich laat beïnvloeden door het lawaai en commentaar van de kant, zou je toch echt willen dat bij zulke beslissende wedstrijden een onafhankelijke scheidsrechter fluit met een scheidsrechterdiploma.

Zo zouden onze kanjers toch zeker vier tot vijf strafworpen mee hebben moeten krijgen omdat bij doorloopballen op armen werd geslagen of afgehouden of geduwd en werd een doelpunt van Lara afgekeurd omdat ze zou hebben gesneden terwijl ze al lang en breed voorbij haar tegenstandster was voordat ze langs de aangever liep.

Ik heb er totaal geen moeite mee als de tegenstander gewoon veel beter is naast het kampioenschap te grijpen. Maar als het op deze manier moet dan krijg ik daar toch een beetje een nare smaak van in mijn mond.

Maar gelukkig krijgen onze kanjers komende zaterdag nog een nieuwe kans. Als ze de thuiswedstrijd tegen hetzelfde Fiks winnen worden onze kanjers alsnog (gedeeld) kampioen. Dus komt allen onze kanjers aanmoedigen! Zaterdag 18 maart om 14:30 uur in de Kennemer Sporthal.