De C1 sleept er nog knap een gelijk spel uit…

Afgelopen zaterdag moesten onze kanjers van de C1 hun eerste wedstrijd van het seizoen spelen tegen de C1 van KVS Maritiem. Eigenlijk tegen de krachtsverhouding in was de stand na twintig minuten in de eerste helft 4-0 in het voordeel van KVS. Vlak voor rust scoorden onze kanjers nog de 4-1. Maar als je kijkt naar het aantal kansen had het bij rust 15 tegen 30 in het voordeel van onze kanjers moeten staan.

In de tweede helft gingen onze kanjers onverschrokken door met wat ze in de eerste helft al hadden laten zien: dat ze heel veel kansen kunnen creëren. En gelukkig waren ze in de tweede helft iets beter in de afronding, waardoor in de tweede helft de verdeling van de korfpunten 1 tegen 4 werd. En de goede rekenmeesters onder ons weten dan dat het uiteindelijk 5-5  is geworden.

Één van de coaches zei na afloop: “als je kijkt naar de hoeveelheid kansen (60 voor en 30 tegen) hebben we onszelf niet beloond, maar toch knap hoe we ons terug hebben gevochten naar een gelijk spel.”

Geschreven door: Kees van den Berg