De nieuwe start/uitdaging

Op zaterdag 16 november 2019 is de competitie voor ons weer begonnen. Vandaag was de eerste officiële hoofdklasse wedstrijd van ons. We hadden wel al drie oefenwedstrijden gespeeld tegen hoofdklasse teams, we hadden die allemaal gewonnen.
Een tijdje geleden kregen we het programma te zien van al onze wedstrijden, we zagen gelijk dat we aan de bak moesten. De eerste wedstrijd was namelijk tegen KZ/Thermo4U B1, vorig jaar werd dat team Nederlands kampioen in de hoofdklasse.

Wij moesten spelen tegen KZ/Thermo4U B1, we hebben helaas met 24-14 verloren.
Volgens onze coaches lag er vandaag geen druk op ons, we hoefden vandaag niet te winnen. Maar natuurlijk wilden we wel proberen te winnen. De voorbereiding was niet helemaal goed gegaan, Suus van der Werff had namelijk haar schoenen vergeten, gelukkig heeft ze wel gewoon de wedstrijd kunnen spelen. We kregen als opdracht om geconcentreerd en ons eigen spel te spelen.
Het grootste gedeelte van de eerste helft hebben we dat heel erg goed gedaan. We kwamen wel al erg snel op een achterstand. Na 15 minuten stond het 7-2, vanaf dat moment speelde we een stuk beter. We hadden een time-out aangevraagd, we bespraken alles nog een keertje en maakten goede afspraken. Hierdoor kwamen we weer terug in de wedstrijd, ongeveer 5 minuten na de time-out stond het 10-6. We hielden tot de rust heel erg goed stand, we gingen de rust in met 15-10.

We gingen dus met een goed gevoel de rust in. En we waren allemaal erg tevreden over onze eerste helft. We bespraken kort de eerste helft na en herhaalde onze afspraken nogmaals. We gingen met vol vertrouwen de tweede helft in.

De tweede helft begon niet echt goed voor ons, we kregen gelijk weer wat goals tegen. We raakten uiteindelijk vermoeid en gingen een stuk slordiger spelen, we speelden niet meer zoals de eerste helft helaas. We creëerden nog steeds wel veel kansen alleen in de tweede helft wilden ze er niet meer in. We hebben ook maar 4 goals gescoord in de hele tweede helft, dat was best slecht, maar we mogen heel tevreden zijn hoe we gespeeld hebben!

De conclusie van deze wedstrijd was dat KZ/Thermo4U B1 net iets effectiever en slimmer met hun kansen om ging, ze waren uiteindelijk ook een stukje beter en verder dan ons.

We hebben ook complimenten gekregen van KZ/Thermo4U B1, ze zeiden: ’Jullie hebben goede spelers en een erg leuk team en jullie gaan zeker punten pakken’.

Geschreven door: Dennis Gieling, aanvoerder van de B1