De selectie in Badhoevedorp: sprankelende overwinning Haarlem 2; verlies voor het eerste

Afgelopen zaterdag was de competitiestart. De selectie speelde uit bij Sporting Badhoevedorp. De verwachting van de kenners* was dat we hier vier punten weg konden halen. Het werden er uiteindelijk 2.

Haarlem 1 speelde met uitzondering van een paar minuten telkens tegen een achterstand aan. Een tegenvaller was het uitvallen van Daphne met een gebroken middenvoetsbeentje. Ik wens haar beterschap. De scheidsrechter was redelijk maar niet supergoed en liet fysieke overtredingen toe. Hierdoor ontstond irritatie bij Haarlem 1 die voor verkeerde afleiding in het Haarlemse spel zorgde. Uiteindelijk werd er met 14-11 verloren. Pluspunt is dat het eerste altijd is doorgegaan met korfballen. Ik kan tot slot melde dat volgens een kenner* twee spelers bijzonder opvielen. Noud, omdat hij een goede wedstrijd tegen een fysiek lastige tegenstander wegzette. En Meike liet een paar mooie verdedigingsacties zien.

Haarlem 2 overklaste Sporting Badhoevedorp 2 met 14-22. Zoals te verwachten met zo’n uitslag werd er goed gespeeld en was Haarlem 2 gewoon veel beter. Hoewel iedereen mooi presteerde  was het volgens de kenner* toch een beetje vrouwendag omdat onze dames allemaal net iets meer schitterden dan de heren. Dus complimenten voor Inge, Verena, Chloë, Manon en Kirsten. Tim had tot slot een mooie invalbeurt.

Zaterdag 30 november thuis een nieuwe ronde met nieuwe kansen. H1 en H2 tegen Oranje Nassau 1 respectievelijk Atlantis 3.

*namen bij de redactie bekend


Geschreven door: Ron Konijn