Drie jubilarissen gehuldigd op nieuwjaarsreceptie

Tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn er drie personen gehuldigd als jubilaris:

Tineke Kion, 50 jaar lidmaatschap KNKV
Cees Kion, 50 jaar lidmaatschap KNKV
David Zwart, 25 jaar lidmaatschap KNKV

In juli 2008 allemaal lid geworden van HKC Haarlem.

Tineke Kion:
Lid geworden van totaal 2 korfbalverenigingen; dit wel door een en dezelfde persoon, Fred Bussen, schoonvader van David. Animo Ready loopbaan gestart en vervolgens door naar Nieuw Flora. Veel wedstrijden in het eerste team gespeeld waarvan ook uitkomend in de eerste klasse. Veel gedaan aan vrijwilligerswerk, jeugd en recreanten getraind. Penningmeester geweest. Kampen voor NF en KNKV geleid. Redactie clubblad Flora Flits gezeten. Op naam gefloten en 1 afdelingsinterland gevlagd dit tegen Denemarken. Ook na het lid worden bij Haarlem heeft Tineke haar werkzaamheden doorgezet, ook recreanten getraind en natuurlijk het fluiten van wedstrijden voor jeugd en senioren.

Cees Kion:
Van jongs af aan bij Nieuw Flora.  Bij de pupillen begonnen en waarvan Jan Kion trainer/coach was. Generatiegenoot van o.a. Ronald Deen, Nick Marchant en Ron Otte. Lichting 1959, de van militaire dienst vrijgelote lichting. Veel teams gecoacht en getraind. Jarenlang bestuurslid geweest. Clubhuis vanaf de grond meegebouwd en daarnaast jarenlang gebouw en inventaris onderhouden. Kampen geleid. Net als Tineke in het eerste gespeeld dit ook t/m eerste klas. Was gek op het middenveld. Korfbal heeft naast het leuke spel ook andere voordelen, uiteindelijk je grote liefde Ilona opgepikt bij KZ. Ook bij Haarlem is Cees zeker in de eerste jaren van zijn lidmaatschap aan het werk geweest, dit als trainer/coach van Haarlem 2.

David Zwart:
David natuurlijk zoals later pas duidelijk werd al langer lid van het KNKV (35 jaar), echter nog nooit hiervoor gehuldigd. Zoals velen via schoolkorfbal lid geworden. Jarenlang samen met o.a. Mia Deen, Jan Kwant en Ron Lanser het eerste gespeeld. Waarvan zeker een groot aantal ook tegen Haarlem. Zoals ook wij bij Haarlem hebben meegemaakt ben je bij beide verenigingen erg betrokken geweest bij de jeugd, zowel binnen de jeugdcommissie als op het veld als trainer/coach. In de Nieuw Flora periode ook veel geknutseld in ’t Gebouwtje. Getrouwd met een telg van de generatie-diepe korfbalfamilie Sterk. En natuurlijk ook vader van twee kinderen die korfballend actief zijn.

Nogmaals alle drie van harte gefeliciteerd met het behaalde jubileum!

 

Geschreven door: Bestuur H.K.C. Haarlem