Dubbelverslag start zaalcompetitie Team A1

Eindelijk, de zaal is begonnen, ook voor Team A1. Na een eerste helft veld, waar we alle 8 wedstrijden wonnen, nu weer een nieuwe competitie, in de zaal, met deels andere tegenstanders én …. in een iets andere vakopstelling. Wél met dezelfde ambitie: leren, winnen, kampioen worden en plezier hebben samen.

OKV A1 – Haarlem A1:
Het was weer eens een vroege zaterdag, voor de eerste zaalwedstrijd, uit tegen OKV A1 in Oostzaan. Na het verzamelen maakten we ons klaar voor de 45 minuten rijden richting OKV.

Na aankomst hadden we ruim de tijd om onszelf klaar te maken voor de wedstrijd. De vakken stonden iets anders, dus we waren wel benieuwd naar hoe dat zou gaan. Eenmaal begonnen ging het allemaal erg snel. Vanuit de 1e aanval werd al snel gescoord via een schot van Suze. En zo bleef het maar doorgaan. Doorloopballen en schoten vielen erg makkelijk. Echter voor OKV was dit het tegenovergestelde. OKV had weinig kansen doordat onze verdediging er heel goed vóór en heel dicht op zat. Waardoor de wedstrijd al snel gewonnen was door Team A1, inclusief de ingebrachte wissels Suus, Olav en Marin.

De eindscore was 5-23! Hiervoor hadden we 83 doelpogingen nodig, dat is dus een scoringspercentage van 28%. Gaat Haarlem A1 net zoals op het veld ongeslagen blijven in de zaal? De eerste 2 punten zijn alweer binnen!

Haarlem A1 – ZKC’31 A2:
In de veldcompetitie hadden we in een stormachtige wind met 10-5 van ZKC’31 gewonnen. Van sommige tegenstanders krijgen we wel heel weinig weerstand, maar van ZKC’31 verwachtten we toch iets meer. Ook omdat ze best veel lengte en fysieke kracht meebrachten. En dat bleek ook in het eerste kwartier. Moeizaam kwamen we op een 5-4 voorsprong. Na een time-out ging alles beter. Verdediging gefocust in de 1 tegen 1 en de aanval simpeler spelen vanuit het schot. In een run van 7-0 was het met rust dus 11-4.

In de 2e helft met vlagen goed en mooi spel, maar ook met vlagen verlies van concentratie en slordig in de passing. Uiteindelijk toch een zeer duidelijke overwinning: 22-11. Daarvoor waren 94 pogingen nodig, tegen 23%.

Komende zaterdag, om 17.00 uur, spelen we opnieuw thuis, nu tegen de op voorhand belangrijkste concurrent voor het kampioenschap, TOP A3. Die verloren echter zeer verrassend zelf afgelopen zaterdag van Velocitas, dus we gaan zien wat de weerstand en tegenstand van TOP werkelijk gaat zijn. Wij willen “gewoon” alles winnen en daar gaan we zaterdag ook weer samen alles aan doen!

Geschreven door: Rohan (aanvoerder A1) & Teus (coach A1)