Een inspirerende jaarvergadering

Afgelopen woensdag was de jaarvergadering die eigenlijk vóór de korfbalzomervakantie was gepland, maar door de corona uitgesteld was naar de vroege herfst. Hans Vaatstra en zijn helpers hadden gezorgd voor een coronaproof opstelling van het zitmeubilair, waardoor een dertigtal leden aanwezig kon zijn. Complimenten! Via een skypeverbinding kon de vergadering ook op afstand gevolgd worden. Nel loodste de aanwezige HKC Haarlemmers vlot door de vergadering heen. Ik vond het passend dat we nog een keer één minuut stil stonden bij het overlijden van Kees van den Berg. Hij wordt gemist. Na het lezen van de stukken was ik van oordeel dat het bestuur en de commissies goed werk hebben verricht. Dit gevoel werd gedeeld door de zaal. Mooi ook dat alles commissies goed bemenst zijn, met uitzondering van de wervingscommissie (aanmelden bij Mikki!).

Inspirerend was de presentatie van de werkgroep HKC Haarlem: 2025 and beyond. Hans van de Hoek en Steven Dijkstra (laatstgenoemde op de vergadering tevens officieel toegetreden tot het bestuur, red.) lieten in een overtuigende presentatie zien waar de kracht van onze vereniging zit om, na de afgebroken fusiebesprekingen, zelfstandig de toekomst in te gaan. We gaan ons focussen op drie “cirkels” waar we sterk in willen zijn: social media, technisch beleid en clubgevoel. De presentatie (inmiddels ook gedeeld in de “HKC Haarlem Nieuws” Whatsapp-groep) is enthousiast ontvangen. We zullen snel meer horen over de uitwerking van het plan door de commissies en andere leden die mee willen doen.

Al met al was het een inspirerende avond. Natuurlijk hebben we de corona perikelen en de ups-and-downs die bij een vereniging horen, Ik ben er echter van overtuigd dat HKC Haarlem met al zijn kracht een mooie basis voor de toekomst heeft.

Wat Ron uit bescheidenheid “vergeet” te melden, is dat hij dit jaar de officiële Aanmoedigingshamer heeft mogen ontvangen. Deze wordt elk jaar uitgereikt aan een vrijwilliger om hem/haar te bedanken voor zijn werk voor de vereniging en aan te moedigen dit te blijven doen. Ron ontving de hamer o.a. voor de vele artikelen die hij schrijft voor de website, zoals bijvoorbeeld de wedstrijdverslagen, zijn rubriek “Het korbalgevoel van…” en nog veel meer. Nogmaals bedankt, ook namens de (web)redactie; je hebt de hamer wat ons betreft meer dan verdiend! – RedactieGeschreven door: Ron Konijn