Een prestatie van jewelste!

haarlemlogo“Bij wedstrijden blijven de scheidsrechters altijd een veel besproken onderwerp. En dat komt natuurlijk omdat ze best een grote invloed hebben op het verloop van een wedstrijd…” Zo was ik het stukje begonnen wat eigenlijk bedoeld was als wedstrijdverslag van de wedstrijd van onze A1 tegen VEO in Voorburg. Maar gaande weg het schrijven ging het verhaal dusdanig een andere kant op dat ik maar besloten heb om er twee verhaaltjes van te maken. Want dat zou geen recht doen aan de prestatie van jewelste die onze A1 afgelopen zaterdag heeft geleverd.

Thuis had onze A1 met 6-12 van VEO verloren. Maar onze A1 zit de laatste paar wedstrijden in een lekkere flow. Dus dit kon misschien wel eens een leuke wedstrijd worden…

Pas na 20 minuten in de eerste helft viel het eerste doelpunt. VEO kreeg wel wat kansjes, maar de aanvallen van onze A1 waren veel dreigender en meer in aantal. Alleen wilden ze er gewoon niet in tot Jasper de 0-1 erin gooide. En toen ging het opeens heel snel. 1-1, 1-2 door Jelle, 1-3 door Jelle en rust.

Iedereen van onze A1 was geconcentreerd en gretig voor de bal. En bij VEO liep het (daardoor) gewoon niet. De dames van VEO konden niks uitrichten. En het schot van de heren van VEO kwam niet tot haar recht, waarna door het gretig zijn voor de bal de afvang vaak voor onze A1 was.

Na de rust begon onze A1 weer als een speer. 1-4 Jasper, 2-4, 2-5 Melle en er leek geen vuiltje aan de lucht. Tot VEO bijna een geheel vak wisselde voor spelers van hun B1 (1 dame en 2 heren, die overigens eerste klasse spelen) en de scheidsrechter die steeds vaker in onze ogen rare beslissingen aan het nemen was.

Één van deze rare dingen was dat de scheids tegen Mark vermanende woorden sprak waardoor Mark zichtbaar was aangeslagen, zonder dat ik heb kunnen vaststellen waarom dat dan geweest zou zijn. Volgens ons was Mark gewoon goed en sportief aan het korfballen.

En dan valt ook nog eens “nooit-opgevende” Maaike huilend uit met pijn in haar buik, waarna je zag dat de koppies van onze A1 zichtbaar anders gingen staan. Dan komt Inge weliswaar prima invallen, maar wordt het toch 3-5, 4-5 en 5-5, en begonnen wij op de tribune hem een beetje te knijpen. Het zal toch niet waar zijn: ben je zo goed aan het spelen, met een scheidsrechter tegen en weliswaar soms met een engeltje mee, maar dan ga je toch niet daardoor nog verliezen ook! Melle scoorde de 5-6. En drie minuten voor tijd wordt het 6-6. Drie lange minuten… en dan uiteindelijk komt het verlossende fluitje. 

VEO mag de jongens uit de B1 en de scheidsrechter wel heel erg dankbaar zijn, want anders hadden ze gewoon verloren.