Een spetterend Haarlems Schoolkorfbaltoernooi

Mijn laatste schoolkorfbaltoernooi dateerde van mei 1977. Al die jaren daarna had ik nooit tijd vrijgemaakt om het Haarlemse Schoolkorfbaltoernooi te bezoeken. Dit jaar was het anders en heb ik het toernooi op zaterdag 25 mei meegemaakt als barvrijwilliger en toeschouwer.

HKC Haarlem had samen met Aurora, Rapid en Oosterkwartier heel wat uren in de voorbereiding gestopt. En op de dag zelf waren de eerste twee vrijwilligers om 05.15 uur reeds aanwezig en begon om 7.00 uur de grootste ploeg met het speelklaar maken van de velden. De laatste ploeg ging inclusief afterparty om 23.00 uur weg.

Om de doorloop van het toernooi te verbeteren werd net zoals voorgaand jaar het toernooi per leeftijdsklasse in een tijdsblok gespeeld. Dit betekent dat groep 7/8 als eerste aan de beurt kwam, daarna groep 5/6 en tot slot groep 3/4. Ik heb de indruk dat iedereen dat een verbetering vond.

Ik vond het een spetterend toernooi. Leuk was dat bij binnenkomst in het clubhuis iedereen die dat wilde bij de Photobooth, met of zonder uitdossing, een leuke (groeps)foto kon laten maken. Bijzondere en leuke herinneringen voor later.

Tussen alle bedrijven door liep een vrolijke mysterieuze korfballiefhebber in een mascottepak rond. En de basisschoolkinderen konden een korfbalspeurtocht doen die op en rond de velden was uitgezet. De barcommissie had ook een verkoopkraam buiten en scoorde vooral met Raket ijsjes en broodjes knakworst.

Haarlem 1 mocht de dag sportief afsluiten met een duel tegen Revival. Helaas was Revival dit keer duidelijk de sterkere. Aan einde van de dag overheerste volgens mij het gevoel van een succesvolle korfbaldag en was er nog een gezellige nazit.

Tot slot wil ik alle Haarlemse korfballiefhebbers die de dag mogelijk hebben gemaakt en/of bezocht hebben bedanken.Geschreven door: Ron Konijn