Een sportieve zaterdagochtend met…

DSC 0553Job, Hugo, Malou, Noa, Lissa, Maaike, Lloyd, Rein, Chloë, Melle, Jasper, Luce, Mark en Abel.

Het is kwart voor twaalf, zaterdagochtend als de A1 en A2 op het parkeerterrein van de Karwei verzamelen voor een leuke verrassing van Abel. Met als enige informatie dat je de volgende dingen mee moest nemen: sportkleding (geen schoenen), een handdoek, een waterfles en al je doorzettingsvermogen.

Als iedereen aangekomen is gaan we naar de sportschool Gym Haarlem en kleden wij en Rein ons om, want hij is er niet vies van om ook even gezellig mee te doen. Dan is het tijd om te beginnen aan de training onder leiding van Faouzi.

Hij begint met een pittige warming-up bestaande uit zijwaartse en voorwaartse jumping jacks, afgewisseld met burpees. Na twee rondjes warming-up zijn we al pittig moe, maar dan begint het pas. Er is heel even ruimte om uit te hijgen terwijl hij het circuitje klaar zet, waarna het echte werk kan beginnen.

Het eerste circuit bestaat onder andere uit: battle ropes, squat tegen de muur met gewicht op schoot, touwklimmen, burpees, een buikspieroefening met een soort skippybal, een loopladder, lunches, squatten met een gewicht bal en suïcides. Elke oefening doe je 30 seconden, wat eerst wel te doen lijkt maar na een aantal oefeningen begin je je af te vragen of de timer niet steeds langzamer gaat lopen. Dan heb je 10 seconden rust en tijd om te wisselen van oefening. Dit circuitje deden we twee keer, met een korte rust tussendoor. Vervolgens varieerde hij het circuitje een beetje en mochten we nog een rondje extra.

DSC 0489DSC 0549DSC 0514DSC 0467
Als afsluiting kregen we nog een leuk minicircuitje bestaande uit suïcides, op je plaats lopen terwijl je gewichtjes omhoog stoot en burpees. Elk 25 seconden, waarna je 5 seconden had om te wisselen van oefening. Eerst mochten de heren twee rondjes en daarna als aller laatste de dames nog twee rondjes. Daarmee was het ‘inspannende’ gedeelte afgelopen.

Toen was er nog ruimte om even tot rust te komen en te ‘relaxen’ terwijl we allemaal om de grond uitgespreid lagen. Tot slot gingen we nog even rekken, iets wat de een wat makkelijker af ging dan de ander.

All in all een erg geslaagde training. Het was leuk om met z’n allen tot het gaatje te gaan, al denk je op het moment dat je er mee bezig bent niet altijd zo over. Zeker de moeite waard om nog eens te herhalen.

Abel bedankt voor het organiseren en Faouzi van Gym Haarlem voor de geweldige training!