Eerste winstpunten voor A1

korfbal vet cool articleNormaliter neem ik eigenlijk altijd plaats op de tribune in de zaal, maar toevallig zat ik deze keer in de kantine eerste rang hoog boven het veld met een drankje op schoot en in gezelschap van een aantal heren die veel meer verstand hebben van korfbal dan ik. En ik betrapte me erop dat ik maar half naar de wedstrijd zat te kijken en meer stiekem naar het commentaar van de heren zat te luisteren.

Op de manier waarop je dat deed als Johan Cruyf aan het woord was: dan lette je altijd extra op om zijn spitsvondigheid niet te missen en vaak zonder gelijk te snappen waar hij het dan over had omdat hij al drie stappen verder was dan jij. En dan pas later wanneer je er over ging nadenken viel het kwartje. Zoiets had ik dus ook bij deze drie heren (het deed me beseffen hoe weinig verstand ik toch eigenlijk heb van korfballen :-)).

Ik heb totaal ook niet bijgehouden wie er allemaal gescoord hebben. Maar wat ik wel zag was dat er goed gespeeld werd en gelukkig (pfff) werd dat ook beaamd door de drie heren. Volgens mij speelden ze net zo goed als ze in de afgelopen weken met regelmaat al hebben laten zien, maar nu kwam het beter tot z’n recht. Oké toegegeven, deze keer hadden ze een tegenstander die net als onze A1 alle andere wedstrijden had verloren. Maar dat is niet altijd de garantie dat je zal gaan winnen.

Onze A1 nam al snel een voorsprong door aanvallend goed te combineren en daarnaast goed te verdedigen. En ik heb eigenlijk nooit het idee gehad dat de A1 de voorsprong uit handen zou gaan geven. De eindstand tegen Pernix werd 12-6. Er werden door de heren wel regelmatig opmerkingen gemaakt over beslissingen van de scheidsrechter. De heren waren het er over eens dat vaak waar de scheids de aanvaller het voordeel gaf, in hun opinie eigenlijk de verdediger een vrije worp had moeten krijgen vanwege doordringen. Maar uiteindelijk waren alle drie het er over eens dat de scheids goed had gefloten. 

Winstpunten waren dat er veel dreiging uit ging van de dames, dat er goed werd verdedigd en de invallers van de B1 het prima hadden gedaan. Verbeterpunten waren dat bepaalde spelers soms wat meer in dienst van het team moeten spelen en minder voor zichzelf. Ze moeten zodra ze merken dat wanneer het in een bepaalde positie niet lukt, dat ze daarin niet door moeten blijven gaan. Met het gevolg dat ze zichzelf en daarmee ook anderen onttrekken uit het spel. Daarnaast blijft het schieten en het afronden van kansen een puntje van aandacht.

Maar bovenal weer lekker gespeeld en eindelijk eer naar werken! Goed gedaan A1.