Eindelijk (bijna) terug naar het oude normaal!

Het einde van het seizoen komt in zicht, maar wij mogen weer steeds meer…….
Dit lijkt misschien een kromme zin om een stukje mee te beginnen, maar dit is precies de situatie waarin wij ons bevinden. Met het ingaan van de verschillende versoepelingen krijgen wij langzaam maar zeker steeds meer mogelijkheden om het korfballen weer op te pakken. Vanaf aankomende zaterdag mogen ook de 27-plussers onder ons weer onderlinge wedstrijden gaan spelen. De jeugdteams mogen zelfs weer wedstrijden tegen andere vereniging gaan spelen. De TC is in samenwerkingen met trainers druk bezig om hier een zo goed mogelijke invullingen aan te geven. De jeugd is ondertussen al begonnen te trainen in de nieuwe teamsamenstellingen voor volgend seizoen.

Allemaal erg leuke zaken, maar zoals jullie weten loopt het seizoen ook bijna ten einde. En we hopen dat iedereen dan ook van een welverdiende vakantie kan gaan genieten.. om volgend seizoen hopelijk zo normaal mogelijk weer te kunnen beginnen. Houd dus nog even vol en houd je ook de laatste weekjes aan de coronaregels, dan móet het lukken!

Als bestuur zijn wij er trots op hoe de verenging is blijven draaien ondanks alle Corona beperkingen. Met veel enthousiasme is er steeds weer gekeken wat er wél kon en zo hebben een groot aantal spelende leden toch nog kunnen korfballen. Dit vergde veel flexibiliteit van de TC en van de leden, onze complimenten daarvoor. Maar daarnaast zijn er ook veel activiteiten georganiseerd; variërend van een Pubquiz tot en met het Pinksterkamp voor de jeugd, wat zeer zeker niet onvermeld mag blijven. Ook daarvoor onze absolute dank aan iedereen!

Ook in het kader van de STIP acties voor Haarlem 2025 zijn er veel leuke activiteiten georganiseerd met als doel geld op te halen. Ik ben ervan overtuigd dat zonder Corona wij met gemak het streefbedrag gehaald zouden hebben. Hoewel wij net onder het streefbedrag zitten heeft het bestuur besloten het resterende bedrag aan te vullen zodat wij toch de zo gewenste aanpassing van het veld kunnen realiseren. Dit gaat binnenkort al gebeuren, zodat we alvast een beetje kunnen wennen aan de nieuwe veldafmetingen.

Ook in het clubhuis is er door met name Mark en Ton hard gewerkt om dit weer helemaal up-to-date te maken voor de komende jaren. Dit gaat heel erg mooi worden. We hopen zowel het nieuwe veld als de vernieuwde accommodatie begin volgend seizoen feestelijk “officieel” te kunnen openen met iedereen!

Vanzelfsprekend is er niet alleen positief nieuws te melden in dit Corona seizoen. Zoals vele verenigingen worden ook wij dit jaar geconfronteerd met een relatief groot aantal opzeggingen, zowel bij de spelers als bij de vrijwilligers. Gelukkig wordt dit deels gecompenseerd door nieuwe aanmeldingen, maar het blijft puzzelen om alle teams en commissies goed gevuld te krijgen/houden. Voor volgend seizoen zijn wij onder andere nog op zoek naar versterkingen voor de Technische Commissie en de PR-/Sponsorcommissie. Denk hier alsjeblieft over na; iedereen heeft al genoeg thuis gezeten dit jaar en vele handen maken licht werk! Mocht je interesse hebben in deze commissie of in andere commissie-/vrijwilligerstaken, dan kan je het laten weten aan vrijwilligers@hkc-haarlem.nl.

Als laatste wil ik mededelen dat wij i.v.m. met de coronamaatregelen ook dit jaar besloten hebben om de jaarvergadering te verplaatsen naar september, zodat iedereen daar hopelijk live bij kan zijn.

Namens het bestuur wens ik iedereen nog veel plezier toe met alles wat er weer kan!Geschreven door: Steven Dijkstra